Strada Câmpului. Primăria a înlăturat stâlpișorii din trafic, după ce s-a făcut mai mare haos

 

Primăria Cluj-Napoca a amplasat experimental stâlpișori în intersecția strada Câmpului cu strada Frunzișului. 

 

Separatoarele de benzi au fost montate în 14 martie, dar nu au avut succes deloc. În 15 martie, Primăria Cluj-Napoca a trecut la demontarea lor. ”Deoarece montarea separatorilor de trafic nu a avut efectul scontat, s-a decis inlaturarea acestora din intersectie. Exista semnalizare orizontala si verticala, trebuie respectata”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

 

Șoferii cred că măsura a fost pripită. ”Separatoarele obligau conducătorii auto fara bunul simt ca de pe prima bandă sa nu mai poată intra in sens. Foarte bucuros de ceea ce am vazut. Dar toată frumusețea a ținut fix o zi”, a spus un șofer.

 

Desi mi se pare ca au demontat stalpii mult prea repede, si ca mai bine monitorizati traficul 1-2 saptamani inainte sa luati o decizie, sa zicem ca masura stalpilor nu este fiabila pentru ca creeaza blocaje in trafic. Pana la urma problema in sens nu sunt stalpisorii, ci soferii care cu buna stiinta fenteaza sensul pentru ca stiu ca pot face asta. Si asta se intampla si inaintea largirii strazii Campului, nu este ceva nou. Problema este ca acsti soferi ii pun in pericol pe ceilalti si nu ii respecta in trafic. Cred in continuare ca aceasta problema trebuie rezlvata printr-o solutie mai buna”, a mai spus un șofer.

 

Sincer, raspunsul Primăriei mi se pare halucinant. Adica Primaria spune ca nu mai doreste sa oblige FIZIC conducatorii auto sa respecte regulamentul rutier la intrarea in sens. Chiar daca este un pericol pentru ca unii soferi pur si simplu iti taie calea. Am vazut inclusiv soferi care intra in sens de pe prima banda si fac stanga spre Big. De ce in alte parti sunt stalpisori care te obliga fizic sa respecti legea? De ce in statiile de autobuz sunt balize separatoare pentru a impiedica soferii sa opreasca in statii? Nu cumva tot ca sa oblige FIZIC soferii sa respecte legea? Sunt masuri foarte bune, si nu inteleg de ce primaria considera ca aceste masuri sunt bune doar in anumite locuri. Daca pe soferii din Cluj nu ii obligi si nu ii amendezi, vor incalca lega mereu. La fel se intampla in tot orasul. Am vazut ca se dau multe amenzi si se ridica multe masini, si cu toate astea sunt multe strazi blocate dimineata si multe treceri de pietoni periculoase pentru ca soferii parcheaza sau opresc neregulamentar. De ce? Pentru ca stiu ca pot incalca legea si riscula sa pateasca ceva nu este foarte mare. Daca stalpii din sens nu sunt o solutie buna, va rog sa veniti cu alta solutie. Cu siguranat sa lasi soferii sa incalce legea cu buna stiinta nu cred ca este o solutie”, a completat un alt șofer.

Comentarii Facebook