Șpagă Microsoft ajungea la PDL. Fost ministru: Emil Boc știa / UPDATE Boc: Nu e adevărat nimic

UPDATE

 

Ar trebui să am un depozit dacă aş fi primit atât de mulţi bani. Vreau să fie clar: resping categoric aceste afirmaţii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din funcţie pe Gabriel Sandu şi atunci nu se leagă lucrurile. Cum puteam să îl remaniez dacă primeam bani? Nu am ştiinţa de aşa ceva (n.red. întrebat dacă banii nu au fost acordaţi către partid). Ce este finanţat pe partid se găseşte în Monitorul Oficial”, a declarat Emil Boc.

 

Fostul prim-ministru a precizat că Gabriel Sandu a fost numit ca ministru al Comunicaţiilor în urma unei decizii colective a conducerii PDL reunite în Colegiul Director. ”De asemenea s-a făcut în funcţie de performanţele electorale ale organizaţiilor. Totul s-a făcut prin vot secret. Au fost mai multe propuneri pentru fiecare portofoliu şi miniştrii s-au desemnat prin vot secret în Colegiul Director”, a mai spus fostul prim-ministru.

 

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Sandu pentru denunţ calomnios, Boc a precizat că: ”Dacă se va dovedi că aceste afirmaţii sunt scrise negru pe alb, evident că nu voi sta cu mâinile în sân”.

 

------------------- 

Un fost ministru din cabinetul lui Emil Boc, cercetat în dosarul Microsoft, susține că a finanțat PDL cu 300.000 de euro lunar. 

 

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, colaborează cu procurorii DNA în dosarul Microsoft-EADS, pentru a obține schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

 

Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, a spus Gabriel Sandu, ministrul Comunicațiilor.

 

Gabriel Sandu a spus că a căutat, prin aceste sume, să obţină sprijin politic şi menţinerea funcţiei de ministru.

 

Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL.Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro”, a mai spus Gabriel Sandu. 

 

Ştiind că nu dispun de această sumă, Cocoş şi Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft, mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei cu firma susţinută de Florică şi în contrapartidă, ei să plătească la partid 2 milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte două milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii, din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorală, pe care le estimez la 5 milioane de euro, am recuperat doar 2,7 milioane de euro”, a mai spus Sandu, conform Antena 3.

Comentarii Facebook