Soluție de trafic pe termen scurt în Cluj-Napoca: Pasaje suspendate ca și în București. Pe termen lung: Metrou

 

Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, a prezentat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE câteva idei privind soluțiile de trafic pentru municipiu. 

 

Totul trebuie proiectat pentru următorii 20 de ani. Ceea ce poți face pe termen scurt, care din punct de vedere al realizării să fie de scurtă durată, ar putea fi chiar niște pasarele sau pasaje pentru mașini. Dacă ne uităm la efectul din București cu cele două pasaje, vedem cât de bine au fluidizat traficul”, a spus Aurelia Cristea.  

 

Întrebată unde ar vedea în Cluj-Napoca aceste pasaje, candidatul PSD a spus că nu vrea să ofere date până când nu discută cu specialiștii. ”Ar trebui amplasate unde se fac noduri de circulație. Un astfel de pod suspendat trebuie amplasat într-un punct fierbinte de trafic. Am discutat și mi s-a spus că este o investiție mai mică decât tunelul, astfel că trebuie luată în calcul”, a mai spus Aurelia Cristea.

 

În privința soluțiilor pe termen lung, de până la 20 de ani, salvarea ar fi metroul. ”Peste 20 de ani, Clujul ar putea să aibă și un metrou, pentru că, la nivelul de dezvoltare pe care îl are, la resursele și la oportunitățile de investiții care sunt aici, cred că trebuie să ne gândim cu seriozitate la toate aceste aspecte. Ele nu sunt futuriste”, a mai spus Aurelia Cristea. 

 

În privința resurselor, ea a spus că bani sunt: ”Am risipit atâtia bani în perioada aceasta. Numai să ne gândim de câte ori au fost sparte și reasfaltate străzile. Dacă nu facem decât să aplicăm din 2016 conceptul de smart city la nivelul Clujului, acela în care eficientizăm toate resursele, le planificăm, le monitorizăm și avem o automatizare a ceea ce înseamnă toate aceste cheltuieli și risipa care există, atunci vom avea resurse. Dar sunt și resurse atrase, pentru că în sarcina unui primar este și aceea de a atrage invcestiții, de a face proiecte care au efect de mutiplicare, cum ar fi un parc industrial nou”, a precizat Cristea. 

 

Alte soluții ar fi parkingurile: ”Pana atunci, o soluție mai ușor de implementat este un sistem mult mai bun de fluidizare a traficului, de a găsi posibilități de parcări în zonele de trafic, parcări pe sisteme ușoare pentru că se plâng toți cetățenii că nu mai pot circula pe trotuare, pentru că sunt pline de mașini. Trebuie să ai un parking inteligent”, a mai adăugat candidatul PSD Cluj. 

 

De asemenea, Aurelia Cristea a vorbit despre eliminarea parcărilor din zona centrală a Clujului.

 

Aurelia Cristea, candidat la Primăria Cluj-Napoca: Propun eliminarea pe cât posibil a parcării în centru

Comentarii Facebook