Seplecan vrea să rupă pisica: UDMR să se decidă dacă susține PNL în Consiliul Județean Cluj

 

Consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, încins de Ioan Oleleu în lupta pentru șefia Consiliului Județean Cluj, cere UDMR să îi precizeze poziția.

 

Tribunalul Cluj i-a dat câștig de cauză Prefecturii Cluj și a anulat hotărârile CJ Cluj, din iunie 2014, de schimbare a lui Ioan Oleleu din funcția de vicepreședinte și numirea lui Seplecan. Ultimul plănuiește acum un nou atac la ”palat” și schimbarea lui Ioan Oleleu, rămas în minoritate. 

 

Conducerea CJ Cluj este asigurată acum de cuplul Vakar Istvan (UDMR), președinte interimar, și Horațiu Caratig (PNL), vicepreședinte.

 

Am avut o discuție cu domnul avocat Podaru. Așteptăm să vină motivarea instanței. După ce va veni motivarea instanței, alături de domnul avocat și de cei doi co-președinți ai PNL Cluj, Daniel Buda și Marius Nicoară, cât și de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vom lua o decizie politică.

 

Sunt două variante: ori se face recurs și așteptăm decizia de la Curtea de Apel Cluj, ori vom accepta această decizie și în acel moment hotărârile vor fi nule de drept și trebuie să tranșăm o dată pentru totdeauna ceea ce am spus eu și anume situația politică de la nivelul județului Cluj dintre PNL și UDMR. Dacă liderii PNL vor reglementa această situație în favoarea PNL, în următoarea ședință ordinară se poate revoca din nou domnul Oleleu. De acestă dată domnul prefect nemaiputând ataca în instanță decizia. Aceasta nu este neapărat o dorință de-a mea, ci trebuie să fie o decizie a partidului.

 

Eu nu sunt supărat. Respect decizia instanței. Îi doresc doamnei judecătoare Trofin multă sănătate și să îi dea Dumnezeu la familie toate cele bune. E decizia dânsei, iar eu o respect. Îmi voi face în continuare datoria de lider al consilierilor județeni, până la luarea unei decizii”, a declarat Mihai Seplecan. 

 

În prezent, majoritatea în Consiliul Județean Cluj este una fragilă, în favoarea PNL ajutat de consilierii independenți, dar totul depinde de jocurile pe care le face UDMR.

 

Conform unor surse politice, numai Emil Boc ar putea schimba lucrurile. ”Emil Boc trebuie să pună piciorul în prag și să întrebe UDMR dacă vrea să aibă viceprimar sau nu. În cazul în care UDMR cedează presiunii și acceptă, Istvan Vakar trebuie să pună pe ordinea de zi a Consiliului Județean Cluj hotărârea de revocare a lui Ioan Oleleu, care nu ar mai putea fi atacată de prefect”, a precizat sursa Știri de Cluj.

 

Foto: Transilvania reporter

Comentarii Facebook