Seplecan acuză Guvernul Ponta că alocă fonduri la rectificare pe ”criterii politice”

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, acuză Guvernul Ponta că va rectifica bugetul de stat și plănuiește să distribuie fondurile pe criterii politice. 

 

Seplecan contestă în ”mod public modul în care domnul Victor Ponta, Primul Ministru al României, a conceput procesul de rectificare a bugetului de stat ce urmează a fi supus aprobării Guvernului în perioada imediat următoare, apreciind că acesta a acţionat discreţionar şi iresponsabil, neacordând judeţului Cluj fonduri proporţionale cu contribuţia acestuia la bugetul naţional”.

 

Consider că ceea ce se întâmplă în prezent este absolut inadmisibil şi nu mai poate fi tolerat. Este total de neconceput ca judeţul Cluj, al patrulea mare contributor la bugetul de stat, să se afle în permanenţă printre ultimele judeţe în ceea ce priveşte nivelul fondurilor alocate de Guvern. În contextul în care Clujul este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul naţional, se impune ca şi sumele care ne sunt alocate să fie pe măsură. Vreau să subliniez foarte clar faptul că nu vrem nici un leu în plus faţă de ce ni se cuvine, însă solicităm insistent ca, în baza principiului contributivităţii, fondurile alocate de la bugetul de stat să fie direct proporţionale cu veniturile pe care noi le transmitem bugetului central. Nu voi rămâne indiferent şi nu voi permite ca seriozitatea, hărnicia şi responsabilitatea clujenilor să fie tratate altfel decât se cuvine, adică pe măsura banilor pe care îi produc şi îi varsă la bugetul de stat. În contextul în care primăriile din judeţul Cluj au numeroase proiecte de investiţii deja demarate şi care trebuie continuate, în beneficiul final al cetăţenilor, pretindem ca acestea să fie sprijinite prin alocarea fondurilor necesare. În acelaşi timp, atrag din nou atenţia asupra faptului că multora dintre instituţiile şi autorităţile publice din judeţ nu li s-a aprobat, încă de la începutul anului, nici măcar un nivel suficient al plafonului de cheltuieli de personal, motiv pentru care acestea sunt descoperite şi incapabile să plătească salariile angajaţilor. Îi asigur pe această cale pe toţi locuitorii judeţului că nu voi permite ca banii care li se cuvin clujenilor să fie folosiţi în mod politic prin alocarea către judeţele asistate social şi nu voi înceta niciodată să pretind ceea ce li se cuvine. Totodată, voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca banii pe care îi vărsăm la bugetul de stat să ni se întoarcă într-un procent cât mai mare, facilitând astfel numeroase investiţii publice şi proiecte menite să genereze bunăstare în comunităţile clujene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Comentarii Facebook