Seplecan a făcut plângere penală împotriva premierului Victor Ponta

 

Consilierul județean PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, acuzându-l că refuză să organizeze alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

 

Deși a fost notificat din vreme și în mod repetat, atât în scris, cât și public, cu privire la necesitatea organizării de alegeri anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea. Motiv pentru care azi, prin domnul avocat Mihai Neamț, conform celor anunțate cu ocazia fiecărei notificări și ieșiri publice, am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva numitului Ponta Victor-Viorel, Prim-Ministru al României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 alin. (1) din Codul Penal.

 

Prin domnul avocat Ovidiu Podaru, după desfășurarea turului II al alegerilor prezidențile, am notificat în scris Instituția Prefectului Cluj, Ministrul de Interne și pe premierul Victor Ponta să poftească să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj. 

 

Am solicitat și prin intervenții publice ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, a declarat Mihai Seplecan.

Comentarii Facebook