Seplecan a făcut mai multe plângeri la DNA Cluj! Cine are motive să se teamă? - EXCLUSIV

 

Mihai Seplecan, cel care a fost numit de două ori președinte interimar al Consiliului Județean Cluj, dar a fost suspendat din ordinul prefectului, a depus plângeri la DNA Cluj.

 

Seplecan a fost întrebat, joi seara, de moderatorul emisiunii Știri de Cluj LIVE, Delia Cărbune, despre plângerile pe care le-a făcut la DNA.

 

Am fost joi dimineața la DNA. Am avut o întâlnire cu doamna Botezan (n.red. șeful DNA Cluj). Conform legii ești obligat ca, dacă vezi fapte suspecte, să le denunți. Eu cât timp am condus Consiliul Județean Cluj am avut anumite bănuieli legitime asupra anumitor instituții sau asupra anumitor lucrări de la nivelul Consiliului Județean Cluj. Nu asupra unor persoane, ci asupra unor instituții. 

 

Nu pot să spun ce am făcut acolo. Nici nu spun că am depus plângeri, dar nici că nu am depus. Vă dați seama că nu am stat două ore numai ca să o întreb pe doamna Botezan cum a fost în concediu”, a declarat Mihai Seplecan, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Vezi declarația video AICI, la minutul 1:31:58.

 

Mihai Seplecan a spus că, în cele două săptămâni cât timp a condus Consiliului Județean Cluj, până când a fost suspendat de prefect, a solicitat realizarea unui audit la toate instituțiile din subordinea CJ Cluj, dar i s-a spus că sunt prea puțini angajați. ”Corpul de control a mers la Univers T. Mi-au spus că nu pot face control numai la două instituții o dată. Adică prin decembrie se mai controlează ceva”, a spus Seplecan.

 

Despre Univers T, Mihai Seplecan a spus că sunt bănuieli în privința lucărilor de investiții făcute acolo, dar și asupra faptului că două camere, 5 și 6, erau rezervate pentru ”partide de amor pentru diverși oficiali”.

 

În plus, Seplecan a spus că are ”o bănuială legitimă asupra instituției prefectului, deoarece pe mine mă schimbă de două ori, iar cei pe alți doi viceprimari din Turda și Câmpia Turzii, nu îi schimbă. Să meargă DNA să verifice.

 

În Consiliul Județean Cluj la fel. Doamna Simona Gaci, secretarul CJ Cluj, plătit cu 7.000 de lei pe lună, la mine sare. Sare pentru că îl schimb pe domnul Oleleu. Despre domnul Oleleu se spune că ar fi știut din ianuarie că este urmărit de DNA (”cârtița” din DNA Cluj l-a avertizat pe senatorul Alexandru Cordoș, iar acesta mai departe pe Oleleu despre cercetările făcute în cazul pistei de 2.100 de metri de la Aeroportul Cluj). În februarie, nu a votat creditul pentru Aeroport. I s-ar fi zis că ar fi spus la doamna Simona Gaci. Poate că doamna Simona Gaci de asta a reacționat așa, pentru că domnul Oleleu o proteja. Nu știu. Nu pot să îi acuz, dar cei abilitați pot”, a spus Seplecan.

 

Secretarul consiliului judeţean (CJ), Simona Gaci, a dat, în 29 iulie, un aviz de nelegalitate asupra proiectului de hotărâre prin care Alianța PNL - PDL, din Consiliul Județean Cluj, urma să în schimbe din funcția de vicepreședinte pe Ioan Oleleu.

 

Consilierii din cele două partide, care dețin majoritatea în CJ Cluj, au ignorat avizul și l-au numit președinte interimar pe Mihai Seplecan. Prefectul a atacat hotărârea în contencios administrativ și a suspendat-o. 

Comentarii Facebook