Sensurile giratorii de la Auchan și Iulius Mall au fost puse în funcțiune - VIDEO

 

Sensul giratoriu de la Auchan (cartierul Iris) a fost reînființat, iar sensul giratoriu de la Iulius Mall a fost dat în circulație.

 

În urma multiplelor solicitări formulate pe Facebook și a mesajelor primite în diverse întâlniri și emisiuni, azi (8 iunie), împreună cu Poliția și Serviciul circulație din Primărie, am reînființat sensul giratoriu de la Auchan, cu realizarea marcajelor și indicatoarelor specifice.De asemenea, sensul giratoriu de la Iulius Mall, insistent solicitat de către cetățeni, a fost dat în circulație, ultimele detalii urmând a fi realizate până în 14 iunie”, a precizat primarul Emil Boc.

 

 

De mierucuri, 8 iunie, la intersecția străzilor Oașului-B-dul Muncii-Byron (intersecția supermarket Auchan) se va reveni, cu titlu experimental într-o primă fază, la reglementarea de circulație de sens giratoriu. Se va păstra amenajarea geometrică existentă și se va completa cu separatori de sensuri care să delimiteze calea inelară de circulație pentru autovehicule, față de liniile de tramvai care taie insula centrală.

 

Au fost amplasate indicatoarele rutiere de presemnalizare și semnalizare sens giratoriu, inclusiv indicator de trecere de la circulația pe 2 benzi, la circulație pe o bandă, pe strada Oașului, la venire spre intersecție.

 

Măsura a fost implementată de Primăria Cluj-Napoca, în urma reanalizării împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean și Politia municipiului Cluj-Napoca a situației circulației din zonă, ținând cont și de numeroasele solicitări ale clujenilor.

 

Cu această ocazie s-a instituit sens unic de circulație pe strada Byron, dinspre strada Oașului spre strada Sobarilor.

 



Comentarii Facebook