Senatul a respins proiectul de majorare a ALOCAŢIEI de stat pentru copii

 

Plenul Senatului a respins, luni, proiectul de majorare a alocației pentru copii, din 2014.

 

Propunerea legislativă a primit 79 de voturi ”pentru”, 14 ”împotrivă” şi 17 abţineri, pentru adoptare fiind necesare minim 89 de voturi, fiind vorba despre o lege organică.

 

Raportul Comisiei de muncă din Senat a fost de admitere, cu amendamente şi prevedea indexarea, începând cu 2014, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii.

 

De asemenea, senatorii din Comisia de muncă adoptaseră un amendament potrivit căruia coeficienţii aplicaţi la indicele social de referinţă folosiţi pentru stabilirea cuantumului alocaţiilor vor fi în continuare indexaţi, începând cu 1 ianuarie 2015, în funcţie de rata inflaţiei.

 

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost iniţiată de un grup numeros de senatori şi deputaţi de la toate grupurile politice, între care Viorel Arcaş, Ovidiu Bota, Ioan Chelaru, Alexandru Cordoş, Alexandru Mazăre, Doina Federovici, Puiu Haşotti, Cristian Dumitrescu, Ilie Sârbu şi Eugen Tomac.

 

Legea va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

 

Indexarea alocației ar fi urmat să fie de 1,8 - 1,9 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 7-8 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani.

Comentarii Facebook