Senatorul Marius Nicoară, condamnat după ce a condus beat

 

Senatorul PNL, Marius Nicoară, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare după ce a condus beat şi a făcut accident. 

 

Nicoară va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Asociaţia Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca.

 

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

 

Magistraţii au dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani, timp în care parlamentarul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj.

 

Senatorul a produs în noiembrie 2014 un accident de circulație, în timp ce conducea beat la volan. 

 

”La data de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23:45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de mașina din faţa sa, producând un accident de circulaţie și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere. Prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat că inculpatul Nicoară Marius Petre avea la ora indicată o alcoolemie de cca. 1,65 gr.la mie”, au arătat procurorii. 

 

PSD Cluj îi cere demisia lui Marius Nicoară din Parlament. ”Sper ca senatorul liberal Marius Nicoară să aibă demnitatea, onoarea, de a demisiona din Parlament după ce Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, astăzi, sentința în cazul domniei sale: pedeapsa de un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

 

Nu cred că din Senatul României, pe parcursul termenului de supraveghere, va reuși să presteze munca nerenumerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștine Cluj-Napoca sau în Primăria Municipiului Cluj-Napoca”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Comentarii Facebook