Miercuri 24 Aprilie

Se retrage ordonanța privind modificarea codurilor penale. Tăriceanu: Nu e vorba de a ceda în fața unui adversar


Coaliția de guvernare a anunțat că se va retrage ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale.

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă seara. Acesta a precizat că ”nu e vorba de a ceda în fața unui adversar”.

"Am luat această decizie — să retragem ordonanța, să o abrogăm, că nu are niciun fel de dedicație pentru cineva și ca oamenii să înțeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru de a ne apăra cumva de justiție. (...) Nu e vorba de a ceda în fața unui adversar, ci de a avea înțelepciunea de a ne gândi la interesul țării, la interesul major al României. Și tocmai pentru că această ordonanță nu are niciun fel de ascunzișuri, niciun fel de dedicație specială, de ce sa nu arătăm că putem să o retragem pentru că nu avem nici un fel de interes personal", a anunțat Tăriceanu, la Romania TV, potrivit Agerpres.

Sute de mii de oameni au ieșit, în fiecare seară, în stradă în aceste zile pentur a protesta împotriva OUG.

În această seară, peste 30.000 de clujeni mărșăluiesc pe străzi.

 

Premierul Sorin Grindeanu a confirmat informația, anunțând, în cadrul unei declarații de presă, că se va organiza o ședință de urgență a Guvernului pentru abrogarea ordonanței. Acesta a precizat că legea se va trimite în Parlament și se va renunța la pragul de 200.000 de lei.

Comentarii Facebook