Scrisoarea de protest a elevilor de la Liceul "Mihai Eminescu"

 

Elevii de la Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca protestează față de condițiile în care învață, după ce liceul lor este în renovare din vară.

 

Redăm mai jos scrisoarea integrală a elevilor (n.red. nu a fost editată).

 

Noi nu mai putem rezista si invata in conditiile in care suntem pusi sa invatam, iar nimeni nu face nimic. Oriunde au trimis profesorii hartii nu vine nici un raspuns. O sa va prezentam pe scurt situatia scolii noastre in momentul de fata si cum s-a putut ajunge aici.

 

Deci, in ciuda starii critice in care se afla momentan clădirea acestei unită?i de învă?ământ,  liceul este unul de traditie si de prestigiu cu elevi care obtin in fiecare an rezultate foarte bune la diferite olimpiade, concursuri sau intra la facultati foarte bune. In acest moment, din cladirea liceului ,,Mihai Eminescu" de la Cluj au ramas peretii goi si ramasitele din curtea scolii. Noi toti elevii si profesorii fost mutati într-o cladire din apropiere, fost camin al Liceului "Anghel Saligny"  care, din pacate, este fara materiale de prim ajutor in cazul unor incendii, cutremure sau orice alte evenimente nedorite, iar conditiile de studiu sunt cat se poate de proaste. Cum se mai pot numi acesti elevi membri ai Liceului ,,Mihai Eminescu", care au fost mutati in cladirea internatului de la Liceul ,,Anghel Saligny"? Cum pot sa "porneasca la drum" copiii din clasele mici? Cum pot sa se pregateasca de evaluarea nationala elevii claselor a VIII-a? Cum se pot mandri elevii claselor a IX-a ca au invatat in clasa a VIII-a si au luat note bune la examene pentru a intra in acest liceu? Cum se pot pregati elevii claselor a XI-a pentru simularea din primavara? Cum se pot pregati elevii claselor a XII-a pentru exemenul de Bacalaureat DACA NU SUNT CONDITII DEMNE DE INVATAMANT?

 

Oameni buni, treziti-va! NU DISTRUGETI O CLADIRE ISTORICA! Nu este permis asa ceva! ,,Ieri" se numea Liceul de Fete ,,Principesa Ileana", iar astazi se numeste Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca! Este inadmisibil ca acești elevi sa sufere din cauza incompetentei, a imoralită?ii si a lipsei de respect pentru educație!


Cladirea scolii in momentul de fata este decopertata pe jumatate, iar iarna e aparope si vocile din Primarie spun ca nu mai sunt bani pentru terminarea PROIECTULUI DIN BANI EUROPENI! intersant nu? Daca situatia ramane la fel, la primavara cladirea va fii distrusa total, sau chiar se va prabusii. ESTE INADMISIBIL ASA CEVA! 

 

DACA NU SE VA REZOLVA NIMIC, NOI ELEVII IMPREUNA CU PARINTII SI PROFESORII V-OM INTRA IN GREVA SI V-OM IESII IN STRADA ZI DE ZI PANA CINEVA NE V-A REZOLVA PROBLEMA! 


TOTI ELEVII SCOLII AM CREAT SI PE FACEBOOK O PAGINA NUMITA LICEUL TEORETIC "MIHAI EMINESCU" SI UN GRUP NUMIT EMINESCU, CASA NOASTRA! IN CARE POSTAM POZE REALE DIN RUINELE LICEULUI NOSTRU.

 

TOTI ELEVII VA RUGAM AJUTA-TI-NE SA INVATAM IN CONDITII NORMALE. DORIM SA NE INTORCEM "ACASA".

Comentarii Facebook