Scandal în PNL Cluj, în pragul alegerilor. Szeplekan îl acuză pe Uioreanu că îi e FRICĂ de el

 

Cei doi candidați la funcția de președinte al PNL Cluj, Mihai Szeplekan, și Horea Uioreanu, care încă nu și-a depus oficial candidatura, s-au ”duelat” sâmbătă, 7 septembrie, la Adunarea Generală a filialei municipale.

 

Sâmbătă ar fi trebuit să fie aleși cei 120 de delegați care să voteze în 14 septembrie la alegerile pentru funcția de președinte al PNL Cluj. În total, la alegeri ar trebui să fie 700 de delegați care să își exprime votul, iar cei 120 ar reprezenta un punct forte pentru oricare dintre candidați și ar putea înclina balanța alegerilor.

 

Din cauza lipsei de cvorum, Adunarea Generală a fost invalidată, iar Mihai Szeplekan îl acuză pe Uioreanu că s-a speriat de el. Decizia privind alegerile pentru desemnarea noului președinte al organizației PNL Cluj stă în mâna conducerii centrale a partidului, afirmă Szeplekan. 

 

Nu știu dacă se mai poate schimba ceva, așteptăm și reacția colegilor de la centru. Dacă este să ne raportăm strict la statut, atunci, ar trebui să acceptăm cu toții că alegerile din 14 septembrie au fost compromise. Sunt extrem de dezamăgit că s-a ajuns în această situație! Știam că pot să câștig, iar când acest lucru s-a dovedit, unora li s-a făcut frică și au refuzat să-i mai lase pe membrii PNL să voteze. 

 

Este pentru a doua oară când nu sunt lăsat să ajung la vot. Prima oară s-a întâmplat când am vrut să candidez pentru un mandat de parlamentar, iar acum, se întâmplă în competiția pentru președinția PNL Cluj”, a declarat vicepreședintele organizației PNL Cluj, Mihai Szeplekan. 

 

Mihai Szeplekan este singurul liberal care s-a înscris oficial în cursa pentru obținerea președinției PNL Cluj. Contracandidatul său, președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a condus sâmbătă, ședința municipală ce avea ca scop desemnarea celor 120 de delegați pentru Conferința Județeană din 14 septembrie. ”Au fost 530 de oameni în sală, membri PNL, care nu au fost lăsați să voteze. A fost invocat un argument statutar, și aici sunt de acord cu domnul Uioreanu, era logic și drept să facă asta, pentru că la ședință nu s-au prezentat jumătate plus unu dintre membrii organizației liberale, ca atare cvorumul nu era întrunit. Îi reproșez însă că nu a ținut seama de o altă prevedere statutară, care îi dădea posibilitatea să convoace pe loc o nouă ședință - după 10 minute sau după o oră - astfel încât organizația PNL să aibă posibilitatea să transfere în timp util (cel târziu până luni), către biroul central, convocatorul privind validarea delegaților ce urmau să participe la alegerile din 14 septembrie. Este absolut nedemocratic ceea ce s-a întâmplat și spun asta cu atât mai mult cu cât, la alegerile din martie, pentru organizația municipală, au fost puțin peste 300 de membri PNL la ședință, iar atunci s-a putut convoca ședință de îndată”, a mai spus Mihai Szeplekan.

 

El îi mai reproșează contracandidatului său că i s-a făcut frică, dar, spune că vina nu-i aparține. ”Eu nu îl condamn pe Horea Uioreanu, ci pe oamenii din jurul său, pe președintele organizației de tineret, Ioan Bâldea, și pe președintele organizației municipale, Ioan Petran. Aceștia l-au condus pe o pistă falsă. În permanență, într-un mod eronat, Ioan Bâldea și Ioan Petran l-au asigurat pe liderul Consiliului Județean că oamenii din organizația municipală pe care o păstoresc îl vor ca președinte și că îi vor da votul. La Conferința municipală de sâmbătă, însă, s-a dovedit altceva, astfel că, biroul municipal a anulat conferința. Inițial, s-a încercat impunerea unui vot în bloc, dar cum membrii PNL nu au fost de acord cu așa ceva, conferința fost anulată”, a mai spus tânărul politician. 

 

Mihai Szeplekan a anunță că va cere demiterea întregului birou municipal al PNL pentru că, în mod voit, acesta a  îngrădit dreptul liberalilor clujeni a de a vota și de a fi votați. ”Este incorect, necolegial și imoral ceea ce s-a întâmplat la ședința municipală de sâmbătă. Oamenilor nu li s-a permis să voteze, iar lucrul acesta este mai grav decât orice altceva într-un partid. Cred că întregul birou municipal trebuie să-și asume răspunderea pentru această greșeală să demisioneze sau să fie demis”, a mai afirmat Szeplekan. 

 

În ciuda acestei situații Mihai Szeplekan spune că nu-și pierde speranța și că își păstreză același devotament față de partid și față de colegi. ”Știu că mulți dintre colegii mei au renunțat la ce aveau mai bun de făcut pentru ei și familiile lor și s-au prezentat sâmbătă la Conferința municipală pentru a-și face datoria față de partid. Le mulțumesc din suflet pentru gestul lor, pentru devotamentul și implicarea lor în PNL. Nu pot să nu le cer scuze în numele celor care au greșit, pentru toată această situație neplăcută. Indiferent de starea de spirit cu care au plecat de la Conferința municipală, doresc să le transmit că se impune să rămânem o echipă, că trebuie să fim uniți. PNL Cluj trebuie să dea dovadă de unitate. Avem planuri mari și sarcini pe măsură. Ne așteaptă alegerile europarlamentare, la care avem sarcina să scoatem un scor foarte bun. De asemenea, avem obligația să contribuim semnificativ la alegerea lui Crin Antonescu la președinția României. În ce mă privește, îl asigur pe Horea Uioreanu că pe linie administrativă îi voi oferi, în continuare, tot sprijinul de care are nevoie”, a mai spus Szeplekan. 

Comentarii Facebook