Rovana Plumb a scăpat de DNA! Dputații au respins cererea de urmărire penală



Plenul Camerei Deputaților a votat, marți după-amiază, cererea de urmărire penală a procurorilor DNA față de fostul ministru Rovana Plumb, în dosarul Belina.

Astfel, deputații au decis împotriva ridicării imunității lui Plumb, cu 184 de voturi ”impotriva” si 99 ”pentru”.

Rovana Plumb și-a susținut pledoara în plen și le-a transmis colegilor că nu este vinovată, iar votul dat nu este de fapt, pentru ea, ci pentru a pune ”capăt domniei abuzurilor”.

Sunt nevoita sa vin sa discut despre un dosar penal care din punctul meu nu trebuie să existe și care este un abuz. Fac inca de la inceput precizarea ca nu sunt vinovata. Nu am avut niciodata intelegeri in afara legii, nu mi s a solicitat sprijin ilicit in toata cariera mea. De asta va invederez ca aici este vorba de un abuz. PSD a catigat alegerile si a ajuns in acest punct ca urmare a increderii. Va rog sa observați ca se creeză un abuz(...) Este nereală informatiaa potrivit careai avizele de la Ministerul Justiției și Finanțelor nu se regăsesc in Hotărârea de Guvern. Fals. Acestea se regăsesc. Asa cum am spus, am aflat de dosarul DNA din presă, după ce ce DNA a emis acel comunicat. Va spuncu acceasi cinste ca nu am gresut cu absolut nimic. Este vorba de doua hotarari de Guvern, ambele legale. Votul pe care il dati nu este pentru Rovanaa Plumb, este un vot pentru a pune capat domniei abuzurilor. Vă mulțumesc și vă respect”, a încheiat Rovana Plumb, în aplauzele colegilor, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook