Romii din Cluj îi cer lui Iohannis un consilier al etniei la Cotroceni

 

Mai multe organizații ale romilor din Transilvania îi cer lui Klaus Iohannis să angajeze un consilier al etniei, dar și să facă o strategie națională pentru integrarea socială a romilor.

 

Mai multe organizaţii reprezentative ale romilor din Transilvania îi solicită preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis, sprijinul în redactarea şi, mai ales, aplicarea unei noi strategii pe diverse domenii de activitate la nivel naţional şi internaţional privind integrarea romilor în societatea modernă. Dorim, de asemenea, să avem o întâlnire cu viitorul preşedinte al României cât mai repede pentru a-i putea expune direct situaţia reală în care se află comunitatea romilor şi pentru a găsi şi stabili împreună soluţiile de rezolvare. Credem că, pentru a avea o imagine obiectivă din comunitatea romă şi pentru a avea o comunicare directă, se impune angajarea unui consilier al preşedintelui pe probleme legate de romi chiar din rândul acestei etnii, iar acesta să fie un rom din Transilvania”, se arată într-un comunicat al etniei.

 

Aceștia spun că nu vor reprezenta un obstacol în calea integrării României în spaţiul Schengen.

 

Ţinem în mod deosebit să-l felicităm pe d-l Iohannis pentru câştigarea alegerilor la Preşedinţia României, dorind să amintim faptul că romii din Transilvania şi diaspora au votat cu candidatul ACL. Avem speranţa că împreună cu d-l preşedinte Iohannis viaţa romilor se va schimba în bine. Considerăm că domnia sa, fiind la rândul său minoritar, va avea o mai mare deschidere pentru susţinerea integrării minorităţii  rome din România şi nu va avea prejudecăţi precum au avut preşedinţii anteriori”, mai susțin reprezetanții Asociaţiei Romilor din Transilvania, Fundaţiei Roma Umanitate, Asociaţiei Romilor Gabori, Asociaţia Interetnică a Romilor din România, Fundaţia Sindy Humanitas şi Gipsy Media.

Comentarii Facebook