Miercuri 24 Aprilie

Revoltă la Primăria Cluj-Napoca. Polițiștii locali s-au dus peste Emil Boc/ Șeful sindicatului polițiștilor locali: Oamenii sunt nerabdatori

 

Polițiștii locali din Cluj-Napoca au întrerupt lucrul vineri dimineața și au dat năvală în biroul primarului Emil Boc.

 

Conform unor surse din rândul sindicaliștilor, protestul a survenit în urma nemulțumirilor acumulate față de neplata normei de hrană pentru polițiștii locali.

 

În luna decembrie 2014, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat alocarea normei de hrană pentru polițiștii locali, la fel cum primesc și polițiștii care lucrează la Inspectoratele județene de poliție.

 

Oamenii s-au adunat la biroul primarului Emil Boc pentru a-i cere socoteală. ”De ce nu primim banii, daca i-ați votat?”, a întrebat un polițist local. 

 

Pentru că primarul avea o vizită oficială, angajații au fost trimiși pentru explicații la biroul financiar, unde s-a mutat tot scandalul. 

 

Norma de hrană pentru care luptă polițiștii locali este de 20 de lei pe zi.

 

---------------------------------------------

UPDATE

 

Liderul Sindicatului Polițiștilor Locali din Cluj-Napoca susține că nu ar fi fost vorba despre un protest, ci despre o ședință de informare. Acesta spune că lucrurile se vor rezolva, doar că au apărut diverse probleme legislative sau de buget.

 

Poate pe undeva s-a creat senzația aceasta (n.r. de protest). Am avut o ședință de informare și de punere în detaliu. După cum știți s-a continuat și anul acesta cu niște acte normative privind norma de hrană pentru polițiști. Până una alta au apărut și alte probleme, s-a extins intervalul de punere în aplicare, odată lipsa unui buget, odată apariția unei alte norme și acum suntem undeva pe ultima parte. Normal, oamenii sunt nerabdători”, a declarat șeful Sindicatului polițiștilor Locali din Cluj-Napoca.

 

Acesta a precizat că s-a creat confuzie din cauza faptului că ”ședința” s-a suprapus cu vizita unui ambasador la cabinetul primarului, astfel că puteau găsi o sală.

 

Într-un final au reușit să găsească o sală liberă, însă au stat 15 minute de vorbă doar cu viceprimarul, Emil Boc nefiind prezent la întrunire.

 

Din păcate, ședința s-a suprapus cu vizita unui ambasador și tot ne-am mutat dintr-o sală în alta. Până la urmă am găsit și toată treaba a durat cam 15 minute și am convenit oarecum un calendar”, a mai spus acesta. 

 

El a precizat că polițiștii s-au plimbat în grup prin Primărie în căutarea unei săli libere și s-a creat impresia unui protest.

Comentarii Facebook