Replici acide în Parlamentul European. I se cere Marii Britanii să se retragă repede din UE - VIDEO

 

Parlamentul European a fost scena unor replici acide, la şedinţa extraodinară în care s-a discutat deciza Marii Britanii de a părăsi UE.

 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că Londra trebuie să precizeze rapid care este poziția în privința procesului de ieşire a Marii Britanii din UE. Juncker a mai spus că voinţa poporului britanic trebuie să fie respectată, iar liderul eurosceptic britanic Nigel Farage l-a aplaudat, ironic.

 

Ai luptat pentru ieşire, poporul britanic a votat în favoarea ieşirii. Ce mai cauţi aici?”, l-a atacat Juncker pe Farage.

 

Europarlamentarul britanic Nigel Farage (UKIP) i-a ironizat pe europarlamentari, în discursul lui: ”Stiu ca practic niciunul dintre voi nu a avut vreodata un job serios, nu a lucrat in domeniul afacerilor sau in comert sau macar sa fi creat un loc de munca. Dar macar ascultati”, dar a fost întrerupt de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care i-a atras atenția că discursul UKIP nu are ce căuta în Parlament.

 

Europarlamentarului scoţian Alyn Smith a avut un discurs emoționant: ”Vreau ca tara mea sa fie internationalist, cooperanta, ecologica, corecta, europeana. Scotienii, impreuna cu nord-irlandezii si londonezii si multi galezi si englezi au votat sa ramana in familia noastra de natiuni, Cer ca acest statut si spirit european sa fie respectate. Colegi, sunt multe lucruri de negociat. Avem nevoie sa avem mintea limpede si inima calda. Si amintiti-va: Scotia nu v-a abandonat. Va rog, va implor, nu abandonati nici voi Scotia”.

 

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care i se cere Marii Britanii să activeze de urgență clauza privind retragerea din Uniunea Europeană.

 

Marea Britanie trebuie să activeze imediat clauza privind retragerea din Uniunea Europeană, pentru a evita incertitudinea şi a proteja integritatea UE”, au cerut eurodeputaţii, invocând Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.



Comentarii Facebook