Reacția halucinantă a lui Dragnea, după criticile din partea UE: Sunt fără valoare! MCV trebuie desființat



Potrivit președintelui PSD, Liviu Dragnea, criticile lansate de prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans la adresa acţiunilor şi atitudinii guvernului Dăncilă sunt "atacuri brutale şi fără probe".

"Recunosc că sunt dezamagit de această atitudine, nu mi-am imaginat că o ţară UE va fi ameninţată ATÂT DE BRUTAL, eu am urmărit dezaberea, carea fost o lista de luări de poziţie stabilite dinainte, o condamnare fără a se studia probele, s-au trimis documente scrise, informaţii, dovezi la Bruxelles, dar nimeni nu a avut vreo reacţie, nu s-a spus care sunt articolele care afectează independenţa", a declarat liderul PSD într-o intervenţie la Antena 3.

"N-am simţit dorinţa de cooperare, era obligaţia MCV să semnaleze aceste derapaje, şefii serviciilor secrete care au comis abuzuri au fost decorati, magistrati şi procurori cu probe falsificate au fost lăudaţi, ne intrebăm de ce?", a mai afirmat Dragnea. "MCV a fost o anexă a clauzei de salvgardare inclusă în Tratatul de aderare a României la UE. Acest mecanism a avut rolul de a oferi eficienţă acelei clauze şi totodată să se evite activarea. Dar clauza a expirat la 1 ianuarie 2010. Dacă discutăm strict juridic, din acel moment MCV nu mai are nicio bază legală în dreptul UE, dar văd că în continuare se vorbeşte despre MCV. Eu cred că ar trebui să se pună capăt acestui mecanism, pentru că din păcate MCV nu a vorbit niciodată până acum despre abuzuri, despre încălcările drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români," a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru Antena 3, citat de Agerpres.

Dragnea l-a atacat pe Timmermans şi pentru declaraţia referitoare la referendumul privind definirea familiei. "Nu cred că Timmermans poate să spună poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. (...) Nu cred că trebuie să mai mergem pe ideea de politically correct să se dea bine la porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu nu pot să fac asta”, a precizat acesta.

În comentariul său legat de referendumul privind definirea familie, Frans Timmermans a precizat că Uniunea Europeană nu are competențe pe această temă. "Eu cred în valorile familiei, sunt soț, sunt tată, am patru copii, însă nu vreau ca ele să fie transformate în arme sau în argumente pentru a justifica homofobia sau pentru a justifica respingerea altor tipuri de familie. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea cuplurilor de același sex să se căsătorească”, a precizat oficialul CE în Comisia LIBE privind situația din România.

Comentarii Facebook