Razi cu lacrimi. Solicitarea unui clujean către Compania de Transport Public

 

Se știe deja că este foarte greu să îi mulțumești pe români, dar solicitarea unui clujean întrece orice limită.

 

Buna ziua, 

 

Nu stiu cui i-a venit geniala idee de a incalzi iarna mijloacele de transport si de a le infrigura vara, in asemenea hal incat vara trebuie sa ne luam haine in plus ca sa putem circula cu troleul, tramvaiul si autobuzele astea ”moderne”, iar iarna trebuie sa ne dezbracam in troleu, deoarece ne apuca toate naduselile, atat e de cald inauntru.

 

Numai bine ca sa ne racim cand coboram din troleu transpirati, vai mama noastra, in mijlocu iernii. Curge condensul pe geamurile troleelor/autobuzelor, atat e de cald inauntru!!!

 

E mai sanatos sa circuli cu rablele alea vechi de troleibuze, care incalzesc moderat (pacat ca vara sunt scoase din uz!) ori cu autobuzele alea mici si vechi care mai circula inca in Grigorescu si in Gheoargheni, decat cu ”modernismele” cu care ne-ati procopsit!

 

Vara, in schimb, e musai sa ai un trening la tine daca vrei sa nu ajungi direct la Spitalul de Recuperare, din cauza aerului conditionat care te duce de la 36-38 grade, afara, transpirat, direct la 21 grade in ”modernismele” astea, incat iti sta inima in loc daca esti cumva cardiac.

 

Chiar nu-i da nimanui de la RATUC prin cap sa nu se mai joace cu sanatatea noastra, ca diferentele de temperatura intre exterior si interior nu trebuie sa treaca de anumite limite???? 5 grade. 

 

Exista niste norme, stabilite tocmai pentru protejarea sanatatii, atunci cand sunt folosite instalatii de climatizare, oare le-a citit cineva? Ca de aplicat se vede treaba ca nu se aplica... 

 

Si-a pus cineva in cap sa ne extermine in acest fel? Are cineva contract cu vreun spital sa livreze pacienti? Ca eu nu reusesc sa inteleg logica acestui stil de transport in comun.

 

Astept ca primaria sa se sesizeze la modul cel mai serios cu putinta in aceasta problema, deoarece -desi pare o bagatela- este o problema care afecteaza insidios sanatatea noastra, cei multi, pe termen lung. Cand iti dai seama ca te-ai imbolnavit, ori cand ai facut stop cardiac de la socul termic e tarziu!”, a transmis clujeanul pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca a precizat că cererea a fost trimisă spre analizare CTP Cluj.

Comentarii Facebook