Raportul comisiei de anchetă din Parlament: Băsescu și Guvernul Boc au fraudat alegerile din 2009

 

Concluziile raportului Comisiei de anchetă din Parlament susțin că Traian Băsescu și Guvernul Boc ar fi întreprins acțiuni de natură să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009, cu implicarea SRI și a DNA.


Comisia a constatat acţiuni concrete ale instituţiei prezidenţiale reprezentate de Traian Băsescu şi ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudării alegerilor în avantajul candidatului Traian Băsescu. Aceste acţiuni ale celor două instituţii au fost perfect sincronizate dovedind astfel că făceau parte dintr-un plan amplu şi bine pus la punct, acţiunile fiind premeditate. În realizarea planului privind fraudarea alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii celor două instituţii au acţionat în forţă, cu rea credinţă, în total dispreţ faţă de lege”, se arată în concluziile raportului, potrivit Mediafax

Potrivit raportului, amploarea acţiunilor care li se impută fostului preşedinte şi membrilor Guvernului PDL de atunci a fost de natură de a schimba rezultatul alegerilor, se precizează în raportul comisiei.

Raportul va ajunge la conducerea celor două camere, iar Birourile Permanente trebuie să stabilească o ședință de plen în care să se valideze documentul.

Membrii PNL din Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au luat decizia de a se retrage și de a nu participa la votul final al raportului, a anunțat deputatul liberal Daniel Fenechiu.

"Motivele retragerii sunt cât se poate de clare. Astăzi, majoritatea PSD+ALDE a venit cu un raport pe care nu vrea să-l discute și pe care să-l supună la vot, neținând cont de solicitarea noastră de a se discuta punct cu punct fiecare element al concluziei și să amânăm adoptarea raportului pentru mâine, pentru ca noi să exprimăm în scris lucrurile cu care nu suntem de acord", a explicat Fenechiu.

Comentarii Facebook