RADP Cluj primește CRITICI de la clujenii din Grigorescu: S-a lucrat defectuos pe strada Fântânele

 

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a demerat lucrările în luna mai lucrările de modernizare a străzii Fântânele, dar nici astăzi nu le-a finalizat. 

 

In primul rind lucrarea, pentru cei 800-1000 metri, sau poate mai putin, a inceput in mai 2017 si nu este gata nici azi-28 aug. 2017! Revoltator de mult!

 

Pe perioada lucrarilor nu a existat nici o colaborare a constructorului cu Politia Rutiera pentru devierea traficului si astfel autobuzele de Grigorescu au pierdut minute nesfârsite in trafic pentru a traversa zona lucrarilor pe unde afluiau toate masinile din Floresti care tranziteaza cartierul, in ambele sensuri de circulatie.

 

Nici RATUC nu a fost cooperanta sa modifice punctele de statii, astfel incât calatorii erau lasati direct pe bolovani sau in mijlocul straziii in constructive, desi statia penultima se putea muta in fata la Profi Grigorescu pe toata perioada lucrarilor.

 

Constructorul a avariat conducta de gaz si o conducta de apa (care a curs nestingherita de vineri pina luni cind muncitorii s-au intors la lucru). 

 

Pietonii au fost obligati sa treaca prin bolovanis si printre utilaje in lucru, fara sa fie luata vreo masura pentru protectia acestora sau pentru confort.

 

Deseurile de la consumul muncitorilor au fost abandonate pe gardul viu+spatiul verde, nefiind amplasate pubele pt colectare acestuia.

 

Nu stiu ce firma a efectuat lucrarile pt ca nu au fost instalate placute de instiintare in legatura cu firma, perioada lucrarilor si autorizatia de construire eliberata. Cred ca este un prost exemplu pentru orasul nostru si pentru orice oras civilizat”, a semnalat Rodica Morar, pe pagina domnuleprimar.ro.

 

Clujeanca susține că Primăria Cluj-Napoca ar trebui să schimbe lucrurile pe viitor. ”Autorizatiile de construire pe care le elibereaza Primaria prin serviciul specializat, trebuie sa contina conditii si masuri pentru protectia locuitorilor, protectia mediului si limitarea disconfortului vecinilor.

 

Astept raspuns in legatura cu firma constructoare, autorizatia eliberata pt lucrari, si daca au fost controale si penalizari.

 

Altfel bordurile is faine si inalte si pentru ca soferii RATUC nu sunt instruiti sa opresca in dreptul lor, calatorii, mai ales cei virstnici au acum ocazia sa faca alpinism, ca de altfel si in alte locuri din Cluj”, a mai scris clujeanca.

 

Lucrările au fost efectuate de RADP Cluj, regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca. 

Probabil cele 30 de șantire deschise în această vară pe diverse drumuri din oraș a depășit capacitatea de lucru a Regiei. ”Toate lucrările pe care le-am început şi care sunt în lucru vor fi finalizate până la data de 10 septembrie, mai ales pe zonele în care circulaţia se înteţeşte când începe şcoala”, declarat la începutul lunii viceprimarul Dan Tarcea, conform Radio Cluj.”La intersecţia Calea Mănăştur cu strada Câmpului se va crea o bandă suplimentară la ieşirea de pe strada Câmpului cu viraj dreapta şi vom face un sens giratoriu, cu menţinerea semaforului doar pentru partea de pietoni. Cu siguranţă această investiţie va aduce un plus de fluidizare a traficului dinspre Cluj înspre Floreşti şi dinspre Floreşti înspre Cluj. Benzi suplimentare pentru viraj dreapta vor fi amenajate şi în sensul giratoriu din Mărăşti, pentru cei care vin de pe strada Aurel Vlaicu şi merg spre Fabricii, dar şi de pe Fabricii spre Bulevardul 21 decembrie. La intersecţia străzilor Observator cu Viilor vom mai avea o astfel de lucrare. De asemenea, înfiinţăm un nou sens giratoriu la intersecţia străzii Calea Turzii cu Mihai Românul”, a mai spus Tarcea, enumerând câteva dintre lucrările ce se derulează în Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook