RADP Cluj cere 4,6 milioane de lei pentru a amenaja o rampa de gunoi a Clujului

 

Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca solicită Primăriei Cluj-Napoca acordarea unei subventii de 4,6 milioane de lei pentru a putea amenaja o rampă temporară de gunoi la Someșeni. 

 

Conform prognozei bugetare a activitătii de realizare a platformei de stocare temporară a deșeurilor municipale, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca ar înregistra un deficit de 4.654.274 lei astfel încât pentru realizarea platformei de stocare temporară a deșeurilor regia a făcut demersurile pentru identificarea unor surse de finantare.

 

Astfel demersurile pentru contractarea unui credit bancar au fost refuzate din cauza situatiei financiare din anii precedenti (pierderi înregistrate în anii 2013 - 2014). De asemenea, RADP a contractat o linie de creditare la CEC Banck care în momentul de fată este accesată în totalitate. 

 

Întrucât Regia nu dispune de resurse financiare pentru realizarea platformei de stocare temporară a deșeurilor municipale, solicită acordarea unei subvenii în sumă de 4.654.274”, se arată în cererea depusă de conducerea RADP Cluj la Primărie.

 

Platforma de stocare a deșeurilor ar urma să functioneze în Someșeni, pe un teren de 4000 de mp și să fie operatională din noiembrie 2015.

 

Capacitatea platformei ar fi de 98.000 de tone, în conditiile în care municipiul Cluj-Napoca produce circa 10.000 de tone pe lună. 

 

Consiliul Local va dezbate cererea RADP în ședinta din 3 septembrie. 

Comentarii Facebook