RADP Cluj a mai pierdut 400.000 de lei in procesul pentru vechiul patinoar. VEZI cum dispar banii publici

 

RADP Cluj a mai fost executata cu 400.000 de lei in procesul cu GPI Turism Zalau, firma care a amenajat patinoarul din cartierul Gheorgheni.

Avocatii firmei din Zalau au castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie un proces prin care au putut continua executarea silita a Regiei Autonome a Domeniului Public (RAPD) Cluj. Prin sentinta din 24 mai, instanta suprema a dispus respingerea cererii RADP de suspendare a executarii silite pana la finalizarea apelului de la Curtea de Apel Cluj.

Pe faza acestei senstinte, firma GPI Turism Zalau a reusit sa mai scoata 4 miliarde de lei vechi din conturile sarcite ale RADP Cluj, regie aflata in subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, la numai o zi dupa executare, un complet de judecatori de la Curtea de Apel Cluj nu a tinut cont de decizia Instantei Supreme si a admis, intr-un alt dosar, o cerere formulata de RADP Cluj privind suspendarea executarii.

GPI Turism Zalau, insa, a contestat aceasta decizie, care urmeaza sa fie judecata tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pana acum, firma salajeana cu capital austriac a reusit sa scoata din conturile RADP Cluj suma de un milion de lei, adica 25% din prejudiciul stabilit de experti.

 

Firma GPI Turism Sport Zalau a dat in judecata RADP Cluj si a cerut plata unor despagubiri in valoare de 3 milioane de lei pentru nerespectarea contractului privind administrarea patinoarului din Gheorgheni, incheiat in 2005.

Firma din Zalau a refacut vechiul patinoar al orasului si a investit in instalatia de gheata si in modernizarea infrastructurii o importanta suma de bani. Inaugurarea a fost facuta de Emil Boc, primarul orasului la acea vreme, dar dupa numai un an, in 2006, contractul a fost reziliat de RADP Cluj si preluat de firma Contur SRL.

Dupa trei ani de procese, Tribunalul Comercial Cluj a dat castig de cauza firmei GPI Turism Sport din Zalau, dar plata despagubirilor a fost amanata pana cand se va termina procesul de la Curtea de Apel Cluj.

 

Vezi si...

RADP Cluj a reusit sa amane plata despagubirilor de 3 milioane de lei in dosarul "Patinoarul"

RADP Cluj, acuzata ca plateste un avocat cu 50.000 de euro! Directorul Ioan Morocazan: "Contractul este confidential!"

RADP Cluj ii plateste avocatului Victor Rusa 10.000 de euro! VEZI dovada

Itele scandalului RADP Cluj - GPI Turism Zalau ajung pana la magistratii de la Curtea de Apel Cluj!

Comentarii Facebook