PSD vrea să interzică termenii de ”penali” și ”pușcăriabili” în discursurile publice



Parlamentarii din cadrul partidului Social Democrat își doresc sancționarea discursurilor publice în care sunt folosite cuvintele „penali“ şi „puşcăriabili“ prin modificarea Codului Penal.

Ba, mai mult, sub motivul încălcării prezumţiei de nevinovăţie, aceştia vor să ceară şi măsuri reparatorii, informează Adevărul.ro.

Tema catalogării politicienilor cu probleme penale a fost readusă în atenţia publică de deputatul PSD Ioan Dîrzu, cel care a cerut partidului să aplice o directivă europeană privind prezumţia de nevinovăţie, chiar înainte de votul din şedinţa în care Rovana Plumb a scăpat de urmărirea penală în dosarul Belina.

Declaraţia preşedintelui Iohannis despre penali şi comunicatele anumitor Parchete încalcă legislaţia europeană. Termenii de «penali» sau «puşcăriabili» vor trebui să dispară din discursul politic. Discursul preşedintelui pe tema penalilor este un discurs anti-european şi atacă frontal drepturile fundamentale ale omului“, a declarat Dîrzu, de la tribuna plenului Parlamentului, conform sursei citate. 

Comentarii Facebook