rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

PSD îl acuză pe Alin Tișe: Din declarația de avere lipsesc 225.000 de euro

   

PSD Cluj îl acuză pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, că lipsesc din declarația lui de avere 225.000 de euro.

 

Având în vedere că președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Alin Tișe este din nou centrul unui scandal mediatic (Cum ajung interlopii în relații cu politicieni și polițiști. Președintele CJ Cluj a primit cash 225.000 de euro de la un proxenet | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ), acesta fiind audiat de procurorii DIICOT Alba Iulia în 2016 după ce a vândut un teren unui proxenet, conform celor apărute în presa națională, îi solicităm un răspuns la următoarea întrebare, pentru a îndepărta orice urmă de îndoială cu privire la acest subiect:

 

Domnule Președinte Alin Tișe, de ce în declarația dumneavoastră de avere din anul 2014 nu apar cei 225.000 euro (primiți CASH) proveniți din vânzarea respectivului teren?”, întreabă cei de la PSD Cluj.

 

Terenul în cauză a fost cumpărat de Cristi Boitor, capul unei rețele de proxenetism care a activat în Italia, fetele provenind din România. Activitatea a fost extinsă și în țări ca Germania, Elveția sau Luxemburg, unde fetele prestau prin cluburi sau apartamente închiriate.

 

Cristi Boitor a fost arestat pentru câteva luni în 2016 de judecătorii de la Tribunalul Alba Iulia iar în vara acestui an a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infracțional și proxenetism.

 

Procurorii ar fi estimat că veniturile grupării Boitor din proxenetism la un nivel de peste două milioane de euro. Acesta a ajuns să cumpere un teren în Cluj-Napoca, chiar de la Alin Tișe, pe atunci senator

 

Conform rechizitoriului DIICOT, pe 29 noiembrie 2013, Boitor împreună asociații lui din zona imobiliară, Paul Buna și Ionuț Adrian Prigoană, a achiziționat în cote egale, de la Alin Tișe, în prezent președinte al Consiliului Județean Cluj, și Florin Bogdan Suciu două parcele de teren situate ambele în Cluj-Napoca, str. Romul Ladea, una în suprafață de 1.181 metri pătrați și una în suprafață de 911 metri pătrați, cu suma totală de 450.000 euro.

 

Cu privire la prețul de vânzare, potrivit contractului, prețul parcelei în suprafață de 1.181 mp, a fost în sumă de 225.000 euro, care s-a achitat integral în euro, în numerar, la data încheierii contractului, anterior semnării acestuia.

 

Referitor la achiziția acestui teren, una din fetele grupării, audiată fiind pe 6 aprilie 2016, le-a declarat următoarele procurorilor: „… Știu că acesta (n.n. – se referă la Boitor Ioan Sorin Cristian) și-a cumpărat un teren în Cluj să-și construiască un bloc. De la Dani cunosc că, în momentul în care au cumpărat terenul, au mers toți adică Cristi Boitor, Dani Boitor, Laurențiu Lupean și Șarlea Valentin, cu o plasă cu 200.000 euro la Cluj; din câte știu, banii erau ai lui Cristi…”.

 

Alin Tișe a explicat pentru România Liberă că nu i s-a părut în neregulă că a primit bani cash. ”Nu a fost o relație de afaceri. Eu doar am vândut un teren către niște tineri. Nu sunt eu vinovat pentru ce a făcut Boitor. Nu mi s-a părut nimic în neregulă că au plătit cash (suma în discuție era de 225.000 de euro – n.r.) pentru că era vorba despre trei persoane care doreau să facă investiții imobiliare. Eu am discutat cu primii doi, cel de-al treilea (Boitor – n.r.) a venit doar la semnarea actelor. Recunosc că atunci m-am interesat despre cei care au venit la mine printre alți dezvoltatori imobiliari și am aflat că ei mai făcuseră un proiect, deci m-am gândit că bagă niște bani ca să dezvolte un alt proiect. Nu era nimic ilegal atunci să plătești cash. Nu mi s-a părut exagerată suma care mi-a fost adusă cash (225.000 euro – n.r.). Îmi aduc aminte că atunci când am fost cu soția să depunem banii la bancă, când s-au verificat banii s-a constatat că o bancnotă era falsă și banca a chemat poliția, iar noi am făcut plângere atunci pe loc”, a declarat Alin Tișe.

 

Totuși, chiar dacă nu a comis o faptă penală, ținând cont de declarațiile celor audiați, apare ca surprinzătoare lejeritatea cu care președintele Consiliului Județean, pe atunci senator, a acceptat să încaseze cash o sumă de cuantumul celei precizate mai sus fără să-și pună niciun semn de întrebare vizavi de originea banilor. Asta în condițiile în care este de notorietate că dezvoltatorii imobiliari importanți nu plătesc banii în pungă.

 

Boitor a devenit ulterior și clientul cabinetului notarial al soției lui Tișe, pentru mai multe acte care țin chiar de terenul vândut.

 

Atât Alin Tișe cât și soția acestuia au fost audiați anul trecut la DIICOT Alba Iulia în calitate de martori, cabinetul notarial al soției depunând la dosar contracte de vânzare-cumpărare și antecontractele încheiate de Boitor și asociații săi pentru apartamentele construite și vândute pe terenul cumpărat în condițiile precizate anterior.

10-11-2017, 12:12
56 vizualizări
8 comentarii
Susu12-11-2017, 19:58
Poate nu e vorba de un teren vandut. Poate e vorba de partea lui din ceea ce produc fetitele. Plus spalarea banilor.
Hank Rearden20-11-2017, 21:58
Pai atunci PRIMEA terenul, nu-l dadea, nu?
Soso12-11-2017, 11:50
De cand a ales sa fie functionar public platit din bani publici. Eu zic sa aibe salariu 10.000 euro/luna desi nu are nici pe sfert, tot nu putea sa agoniseasca atat. Daca il stie cineva cum era cand era tanar avocat stagiar, amarat, saracutz, vai de mama lui (deci nici de familie bogata nu e) atunci isi va da seama ca el si-a cladit aceasta avere pe baza functiilor avute. Dar, ce sa faci? Impotenta institutiilor statului cu atributii de a-l verifica. Cum au procedat Ponta, Sova, si atati politicieni, care au uitat de unde au plecat, pe cine trebuie sa serveasca. Totusi, aici la Cluj, Tise poate sa stea linistit, e nasul sau, Boc, care are grija de el, iar Codrutza Kovesi e prea ocupata cu politicienii de la Bucuresti
fraierilor10-11-2017, 20:54
Dar de cand trebuie saracul sa isi declare spaga?
Radu Raducu10-11-2017, 18:09
S-au gasit bolsevicii sa comenteze si sa acuze !
Paunul jumulit10-11-2017, 15:42
Iti vine sfarsitul mai Paunel mai, poate ti-or da 10 ani daca il praduiesti pe nasul tau scump. Acolo o sa scrieti carti, o sa predati drept penal si constitutional, hai baieti ca prea va-ti intins, sper sa va confiste si averile dobandite prin hotie, rahatilor!
Boc isi bate joc10-11-2017, 15:32
Tise, finul lui Boc e curat si neprihanit exact ca nasul sau, Boc.
Lasa ca vine nasu' si face o festivitate, iar adulatorii vor cadea in fund de admiratie.
In fundul lui, cu limba.
nenea Moisin10-11-2017, 14:24
" Nu mi s-a părut exagerată suma care mi-a fost adusă cash (225.000 euro – n.r.)" daca pentru un functionar public suma i se pare "ridicola"...atunci Apostu,Moisin si Buda ...care au "retrocedat" toate terenurile nerevendicate din Cluj....nici nu vreau sa ma gandesc!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1283 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
777 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
237 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
220 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
164 vizualizări
14-11-2018, 17:11
Explicația HALUCINANTĂ a lui Florin Iordache, după ce a făcut semne obsene în Parlament: Vi se pare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?