PSD Florești explică de ce nu a votat pentru capitalizarea firmei care colectează deșeurile

 

PSD Florești nu a susținut proiectul de capitalizare a firmei Quatro Eco Salub, care colectează deșeurile din comună, pentru că nu s-a făcut o analiză pertinentă și solicită demisia conducerii.

 

Considerăm că actualul edil al comunei în calitate de reprezentant al consiliului local în AGA a ascuns opiniei publice situația reală a firmei aflate în subordinea sa precum și date cu caracter economiccare relevau managementul defectuos al acestei companii. Problema deșeurilor menajere este problema care merită tratată cu seriozitate maximă în condiții legale și după o dezbatere publică menită să producă soluții pe termen scurt mediu și lung”, au precizat consilierii social-democrați.

 

1. Pentru managementul defectuos al acestei societăți primarul și viceprimarul este direct responsabil.

 

2. Alocarea unei sume importante de bani în vederea capitalizării firmei Eco Quatro, trebuie facută conform legii și în urma unei analize obiective și pertinente a tuturor factorilor implicați. Am solicitat conducerii firmei ECO Quatro urmatoarele documente :

 

Fișa de cont 531, 512- analitic

Registru de casă

Raportul cenzor

Raportul directorului

Raport între capitalul social și datoriile existente .

Procesele verbale din cadrul AGA

Bilanțul pentru anul 2015

Balanța aferentă luni octombrie 2016

Prezentarea unui plan de afaceri concret – pe capitol de cheltuieli

Ce solicită social-democrații: 1. demisia viceprimarului 2. demisia întregului management executiv al companiei Eco Quatro 3. demisia reprezentantului consiliului local Florești în AGA”, mai solicită social democrații.

 

Între timp, fără capital firma de salubritate acuză că nu poate cumpăra noi utilaje de colectare a deșeurilor, necesare pentru a face față volumului de lucru. 

 

În plus, locuitorii din Florești, exasperați de situație, au ajuns să dea foc deșeurilor. Un astfel de caz s-a produs pe strada Porii din Florești.

 

De asemenea, primarul Horia Șulea acuză că ”PSD, ALDE, PMP și UDMR au pus jocurile politice și interesul de grup deasupra interesului comunității și a sănătății floreștenilor”.

 

În toată această luptă politică acerbă, cei care au de suferit sunt oamenii din Florești care vor un singur lucru, să le fie ridicate deșeurile.

 

Primarul Horia Șulea a convocat de la ora 14.00 o conferință de presă pe tema crizei deșeurilor. Vom reveni cu amănunte...

Comentarii Facebook