PSD decide astăzi propunerea pentru un nou premier. Florin Georgescu i-a refuzat deja oferta lui Dragnea



Consiliul Executil Național al PSD se reunește luni dimineață pentru a vota asupra propunerii de premier cu care să meargă în fața președintelui Klaus Iohannis.

Surse din conducerea PSD spun că Dragnea ar fi avut în intenţie, la sfârşitul săptămânii trecute, să meargă în CExN cu două propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, şi a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor. Dar lucrurile s-au precipitat duminică, în condiţiile în care Georgescu a declinat oferta lui Dragnea, potrivit Mediafax.

De asemenea, vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunţat la Antena 3 că a avut o discuţie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus că nu-şi doreşte să fie premier, având şi „ceva probleme de sănătate”.

Domnia sa este tentat să rămână la bancă, nu să vină la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună, are experienţa guvernării. Mi-a spus că are şi ceva probleme de sănătate, dar preferă să rămână la bancă. Eu zic că poate, insistând, reuşim să-l convingem”, a spus Andronescu, la postul de televiziune..

Pe lista scurtă a lui Dragnea s-araflă următoarele nume: Mihai Fifor, Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu - vehiculate din cursul săptămânii trecute, dar şi Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu, ultimele douăfiind vehiculate duminică seară, într-o declaraţie a Ecaterinei Andronescu la Antena 3.









Comentarii Facebook