PSD Cluj vrea să transforme Clujul într-un PARADIS al turismului medical! VEZI proiectul

 

PSD Cluj vrea să facă județul cunoscut la nivel mondial pentru turismul medical care poate fi practicat aici.

 

În România ultimilor ani agenţii sau clinicile private care promovează pachete medicale de turism străinilor, obțin profituri considerabile îmbogățindu-și palmaresul profesional. Turiștii vin în România preponderent pentru chirurgie estetică şi stomatologie, alegând serviciile medicale de aici pentru că sunt mai ieftine.

 

Vezi mai jos proiectul complet:

 

Turiștii sosiți în Cluj pentru a beneficia de servicii medicale, la costuri decente, nu numai că aduc în județul Cluj bani, ci au un impact pozitiv și asupra serviciului de sănătate din  respectiva societate și asupra industriei turistice. Prin modul său specific de multiplicare, turismul medical produce valuri ciclice de expansiune, extinzandu-și beneficiile și în sectorul secundar și cel terțiar.

Considerăm necesar ca județul Cluj să ofere turiștilor străini, cât și locuitorilor din județ, Transilvania, cele mai precise informații cu privire la oferta medicală clujeană, prin intermediul unei platforme online a cărei conținut să poate fi citit în română, engleză și germană.

 

Calificarea forței de muncă din județul Cluj în domeniul medical, seriozitatea instituților de învățământ superior din Cluj cât și tradiția unui centru medical de excelență pentru zona Ardealului este un atuu pe care prin intermediului turismului medical îl putem transforma într-un produs de Cluj autentic.

 

Scopul și obiectivul proiectului

 

Proiectul își propune să prezinte într-o manieră integrată, comunității, o sursă de informații generale pentru pacienți, cu privire la spitalele/clinicile din județul Cluj, calitatea îngrijirii oferite, rezultatele obținute și posibilitățile de recreere din județ.

 

Ne propunem în cadrul comunității noastre, cât și turiștilor ce vizitează sau tranzitează județul, creșterea gradului de conștientizare asupra calității serviciilor medicale ce le oferă Clujul în Transilvania.

 

Amintim că turismul medical este cel mai dinamic sector de călătorii la nivel internațional, cu o rată de creştere anuală estimată la 30%.

 

Turismul Medical  esteo modalitate plăcută de a petrece recuperarea într-un mediu relaxant şi frumos, fără telefonul care sună mereu şi fara responsabilităţi, care ar putea afecta negativ recuperarea pacientului la domiciliu.

 

Construcția site-ului

 

Se va organiza o licitație publică prin care va fi atribuit contractul celei mai bune oferte.

 

Traducerea acestui site în limba engleză și germană, este importantă  pentru turiștii străini.

 

Prezentarea site-ului

 

Platforma web Turism Medical în Cluj trebuie să conțină toate unitățile medicale din județul Cluj, de la comune, la orașul Huedin și municipiile Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla și Câmpia Turzii.

Turistul trebuie să se acomodeze cu orașul ce găzduiește clinica nu doar cu serviciul pus la dispoziție de agentul medical. Cultura și modalitățile de entertainment pot veni în imediata apropiere a actului medical.

 

Imagini LIVE cu Salina Turda, centru SPA și alte unități turistice 

 

Ce va conține site-ul?

 

- O bază de date cu spitale și clinici private din județul Cluj. Fiecarea unitate medicală va putea să trimită o descriere completă a servicilor sale pentru a fi urcată și citită pe site.

- Prezentare și parteneriat cu UMF Cluj (listă profesori, facultăți, secții, oferte de studiu pentru străini – aceasta având deja o tradiție consacrată).

- Listă cu Hotelurile clujene și ofertele lor pentru turiști. Aici s-ar putea prezenta și pachete turistice medicale, acolo unde agenții turistici și cei medicali sunt interesați.

- Crearea unei legături dinamice între agenții medicali și spațiile, locațiile de sport, exerciții fizice din Cluj, pentru recreere și/sau recuperare. Inventarierea și publicarea acestor locații pe site este binevenită.

- Organizarea unor dezbateri, forumuri de comunicare pentru a cește conectivitatea între pacienți, furnizori de servicii medicale, companii de asigurări.

- Secțiune de parteneri cu unități de cazare și companii de transport.

- Prezentarea întrunirilor internaționale ce au ca scop promovarea turismului medical din România (târguri de turism medical, seminarii etc.)

- Parteneriat cu instituțiile de cultură ce pot contribui la recreerea postoperatorie (teatru, operă, etc.).

- Parteneriat cu Salina Turda – ofertă cazare, entertainment. (imagini live)

 

Grupul țintă (direct și indirect)

 

Turiștii care vin în România pentru a-și rezolva problemele medicale, preponderent pentru chirurgie estetică şi stomatologie, alegând serviciile medicale din țara noastră pentru că sunt mai ieftine. 

Turiștii care doresc să-și îmbunătățească aspectul și să se relaxeze vizitând orașe noi”.

Comentarii Facebook