PSD Cluj trimite executorul judecătoresc la PNL Cluj. Scandal pe scaunul lui Uioreanu - EXCLUSIV

 

PSD Cluj a apelat la un executor judecătoresc pentru a obliga conducerea PNL Cluj să semneze numirea în Consiliul Județean Cluj a următorului candidat aflat pe liste, după demisia lui Rareș Pop, acuzat de corupție.

 

Conform înțelegerii USL din 2012, în cazul în care unul dintre consilierii județeni aleși pe listele Alianței își dă demisia sau i se suspendă postul, locul lui este ocupat de următorul candidat aflat pe listă. După demisia lui Rareș Pop (PNL), următorul pe lista USL este Cristian Matei (PSD), directorul Companiei de Apă Arieșul Turda. 

 

Pentru ca acesta să poată fi votat în Consiliul Județean, conform înțelegerii din USL, trebuie să existe semnătura ambelor partide, PSD și PNL. 

 

Numirea lui Cristian Matei ar da peste cap planurile PNL - PDL de numire a lui Mihai Seplecan președinte interimar în ședința de miercuri, 11 iunie. Acum PNL - PDL au 18 voturi din 35 de consilieri, dar dacă PSD ar mai câștiga un vot atunci ar fi egalitate. Astfel că cei de la PNL amână cum pot semnarea actului. Președintele Marius Nicoară a plecat din localitate și și-a delegat atribuțiile. 

 

Conducerea PSD Cluj vrea să forțeze PNL Cluj să semneze actul și să poată să câștige un consilier județean, în încercarea de a-l bloca pe Mihai Seplecan să ajungă președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. ”Dacă nu au vrut să semneze în condiții normale am discutat cu un executor judecătoresc care se va duce la partid și îi va forța să semneze. Este singura cale legală prin care putem obține semnătura pentru ședința de miercuri, 11 iunie”, a declarat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan. 

 

Acum PNL - PDL au 18 voturi din totalul de 35, dar dacă PSD va câștiga un consilier, atuci va fi egalitate. Acest lucru ar presupune că cineva va trebui să ”trădeze”, pentru ca PNL - PDL să își impună omul în funcția de președinte interimar al CJ Cluj.

Comentarii Facebook