PSD Cluj: Se construiește Autostrada Turda - Sebeș, tronsoanele 3 și 4

 

PSD Cluj anunță că lucrările la autostrada Turda - Sebeș vor demara în viitorul apropiat după ce Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat contractele cu constructorii pentru tronsoanele 3 și 4.

Pentru PSD și premierul Victor Ponta, Transilvania este o prioritate, dovadă fiind semnarea de astăzi a contractelor pentru tronsoanele 3 și 4 ale autostrăzii Turda-Sebeș, o investiție în valoare de 500 milioane euro care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa și care  înseamnă pentru regiunea Clujului și în special Turda-Câmpia Turzii dezvoltare economică, turistică și crearea de noi locuri de muncă” a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

 

Autostrada Sebeș-Turda are o lungime de 70 de kilometri și o valoare estimată, de 500 milioane euro. Proiectul este finanţat 85% din Fondul de Coeziune şi 15% din bugetul de stat. Durata de construcţie a autostrăzii Turda – Sebeș este de aproximat 22 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

 

Lot III – 12,45km - de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  

 

Lot IV – 16,3 km - de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  

 

De asemenea, Guvernul Ponta a aprobat alocarea a 256,5 milioane de lei pentru continuarea Autostrăzii Transilvania. Banii sunt cuprinși în bugetul de venituri și cheltuieli ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) pe anul 2014, aprobat în ședința de Guvern de miercuri, 16 aprilie.

 

Banii sunt destinați tronsonului Suplacu de Barcău – Borș pentru anul 2014. Premierul Victor Ponta și colegii mei din Guvern au înțeles cât de important este acest proiect de infrastructură pentru Transilvania și s-au angajat să-l ducă la bun sfârșit. Dealtfel, Autostrada Transilvania a fost cuprinsă pe lista proiectelor prioritare de dezvoltare a infrastructurii și beneficiază de o bugetare multianuală, ceea ce demonstrează, din nou, seriozitatea cu care este tratat acest proiect de către Guvern”, a declarat clujeanca Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social. 

 

Cristea a precizat că, în total, proiectul Autostrăzii beneficiază de o bugetare multianuală de 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016. Astfel, vor fi alocați în continuare 379,9 mil RON în 2015, iar în 2016 peste 510 milioane RON.

 

Vin bani pentru Autostrada Transilvania. Ce sumă va fi investită până în 2016

Comentarii Facebook