PSD Cluj nu votează bugetul județului. Remus Lăpușan: Nu s-a alocat niciun ban pentru Centenar

 

Liderul consilierilor județeni ai PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat că social democrații nu vor vota bugetul pe 2018, dacă nu se alăcă fonduri pentru manifestările dedicate Centenarului. 

 

Bugetul județului ar trebui să rezolve problemele cetățenilor și să le facă viața mai liniștită și mai bună. Acum sunt mai multe nemulțumiri ale noastre și prima este legată de aniversarea Centenarului. La 100 de ani de la Marea Unire ar trebui să se acorde mai mare importanță acestor evenimente. În proiectul de buget nu există sume alocate pentru aceste evenimente culturale. Consilierii locali județeni ai PSD Cluj nu vor vota un buget în care să nu se regăsească sume exacte pentru susținerea Centenarului, a manifestărilor culturale: de la expoziții, la tipăritură de carte. Cine nu își cunoaște istoria nu are cum să gândească eficient pentru viitor. Nu sunt alocați bani exact pentru Cenetenar, doar suma anuală de 400.000 de lei pentru alte activități de cultură, mai mică cu 100.000 de lei față de anul 2017.

 

Noi am propus suma de 3 milioane de lei pentru aceste manifestări. Dintr-un buget așa de mare cum este cel al județului Cluj, o dată la 100 de ani ne putem permite să alocăm 3 milioane de lei. Bugetul general al județului Cluj este la un 1,27 miliarde de lei.

 

Acum suntem destul de întârziați pe acest subiect, pentru că nu avem o strategie clară la nivelul Consiliului Județean Cluj cu privire la evenimentele dedicate Centenarului. Cred că județul Cluj reprezintă mai mult decât un drum sau un parc industrial. Reprezintă un mixt de valori, care ne-a adus unde suntem în ultimii 100 de ani.

 

Cu siguranță vă garantez că, dacă nu avem o sumă special alocată pentru Centenar, nu vom vota bugetul”, a precizat Remus Lăpușan. 

 

Bugetul CJ Cluj pe 2018 va fi votat în luna februarie. 

Comentarii Facebook