PSD: Chioșcurile de 65.000 de euro sunt goale de de patru luni

 

PSD Cluj acuză că ”subordonații primarului Emil Boc din primăria Cluj-Napoca” au reușit performanța de a plăti pe cele două chioșcuri din Piața Unirii peste 65.000 euro, dar acestea sunt goale și complet neutilate.

 

Din seria rich & famous cele două chioșcuri LUXURY din Piața Unirii, la valoarea unui apartament, goale, sunt încă o dovadă a dilentantismului managerial din Primăria Cluj-Napoca. În loc să țineți goale două chioșcuri LUXURY în centrul Clujului, de ce nu ați achiziționat aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș, domnule Emil Boc?” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

 

Care a fost necesitatea achiziției acestor obiecte de mobilier stradal dacă nu sunt utilizate, nu generează venituri din chirii și nu deservesc Piața Unirii cu absolut nimic?

 

În acest ritm îi solicit dlui. Emil Boc să ne precizeze câți ani vor trebui ca această investiție să fie amortizată și de ce utilarea respectivelor chioșcuri nu s-a realizat până la capăt, conform prevederilor contractuale”, a declarat liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Dan Morar, vicepreședinte PSD Cluj-Napoca.

 

PSD Cluj a avertizat și în luna aprilie 2017 că s-a cheltuit o sumă uriașă pentru amenajarea celod două chioșcuri. 

 

Primăria Cluj-Napoca susținea atunci că preţul de decont al chioşcului din Piaţa Unirii este de 29.026 Euro+TVA.

 

Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

 

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

 

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic”, precizează municipalitatea.

 

PLata celor două chioșcuri a fost achitată din bugetul local. 

Comentarii Facebook