Propuneri de bugetare Cluj-Napoca: Trotinete electrice și telegondolă pe Cetățuie

 

În cadrul proiectului de bugetare participativă inițiat de Primăria Cluj-Napoca s-au făcut zeci de propuneri.

 

Între acestea se numără, la secțiunea mobilitate, accesibilitate și siguranța cetățeanului, două inițiative ce ar costa ficare câte 150.000 de euro, buget estimat de cei care le-au inițiat, dar care nu este neapărat realist.

 

Ca oras in dezvoltare si aglomerat trebuie sa folosim alte mijloace de transport decat propriile automobile. Este evident ca vehiculele electrice reprezinta viitorul si acesta ar fi un mic pas spre el. 

 

Trotinetele electrice nu sunt poluante, ne ofera o viteza de deplasare de aproximativ de 3 ori mai mare decat mersul pe jos si la orele de varf pot deveni mijlocul de transport cel mai eficit”, a propus un clujean. Aceste trotinete ar urma să poată fi ridicate de la centrele de închiriat biciclete, iar tot proiectul ar costa 150.000 de euro.

 

 

Telegondola pe Cetățuie este o altă propunere. Aceasta ar face ”legatura intre cele doua zone de agrement. O instalatie simplificata, cu cateva cabine de transport .

 

Conectarea celor doua zone de agrement importante, cu punerea in valoare a promenadei de pe Cetatuie. Asigurarea unui acces facil, rapid si ieftin ( eventual costul unui bilet de transport in comun) pe dealul Cetatuiei, atat pentru turisti cat si pentru clujeni ( in special persoane in varsta, mame cu carucior, persoane cu dizabilitati, locuitori ai cartierului Gruia). Imbunatatirea imaginii de oras turistic.

 

Statia din parc poate fi amplasata chiar la intrarea principala (zona Teatrul Maghiar), cu un traseu scurt, direct peste Somes, spre statia de pe Cetatuie”, a propus un clujean.

 

 

Clujenii mai pot propune proiecte până în 20 august, iar apoi Primăria Cluj-Napoca le va selecta pe cele mai ”istețe”.

Comentarii Facebook