Propunere de fluidizare a traficului în Piața Mihai Viteazu - FOTO

 

Traficul din Piața Mihai Viteazu are nevoie de o nouă gândire, fiind cel mai important nod din Cluj-Napoca. 

 

În această zonă de întâlnesc cele mai multe mijloace de transport în comun, astfel că orice propunere de îmbunătățire a lucrurilor este bine venită.

 

Un clujean propune desfintarea ”insulei din fata halei agroalimentare Mihai Viteazu. Insula respective ingreuneaza inutil traficul in zona. Am atasat si o schema prin care s-ar fluidiza foarte mult circulatia dinspre Baritiu spre podul Traian, precum si dinspre Traian spre Cuza Voda. Tot ca propunere, in zona semaforului de pe Cuza Voda spre Mihai Viteazu, se poate renunta la 3 benzi, marind astfel cele 2 benzi care vin din piata spre Avram Iancu. In fata fostei Banci Agricole, cedle 2 benzi marcate sunt strangulate (existand si un stalp pe trotuar chiar la limita carosabilului), traficul fiind practice realizat pe o singur fir de mers. 

 

Autobuzele ingreuneaza foarte mult zona, de aceea consider necesara fluidizarea traficului acestora, ce necesita spatiu suplimentar fata de o masina mica. Momentan, la virajul la stanga dinspre Baritiu spre podul Traian, pe dupa rondou, autobuzele blocheaza efectiv 2-3 benzi pana vireaza. Doar din cauza rondoului”, scrie Marin Chitac, pe site -ul domnuleprimar.ro.

 

Comentarii Facebook