rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Propunere ca în cartierul Gheorgheni să fie numai SENSURI UNICE, în zona de case

   

O dezbatere publică organizată de Primăria Cluj-Napoca vizează ”fluidizarea traficului în zona Gheorgheni și Andrei Mureșanu”.

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță organizarea unei dezbateri publice, în vederea instituirii unor sensuri unice în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu. Întâlnirea va avea loc în data de 19 iulie 2018, ora 18.00, la Școala gimnazială Constantin Brâncuși, str. Horticultorilor nr. 1.

 

Având în vedere rețeaua stradală existentă, este posibilă instituirea unor sensuri unice care ar elibera trotuarele pentru ușurarea circulației pietonilor (cu sau fără amplasarea de stâlpișori), fluidizarea circulației, reducerea numărului de conflicte din intersecții”, susține viceprimarul Dan Tarcea, cel care a propus și promovat această idee.

 

Se vor propune spre analiză și dezbatere instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de:

 

1. Bd. Nicolae Titulescu, str.Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C-tin Brancusi- Bd. Nicolae Titulescu;

2. Calea Turzii- str. Milton Lehrer, P-ta Cipariu, str. C-tin Brancusi, str. Fagului- str.Trifoiului- str.C-tin Nottara- str.Miksath Kalman- str.Eftimie Murgu- Calea Turzii.

 

Conform Legii, municipalitatea are obligația de a face aceste dezbateri publice. De multe ori, acestea au fost numai de formă, pentru că puțină lume participă, iar deciziile sunt luate deja, dezbaterea fiind numai o formalitate cerută de lege.

 

12-7-2018, 11:23
55 vizualizări
10 comentarii
lulu cluj12-7-2018, 23:36
P ulimea sa-si parcheze masinile in curte ! dar lenea si comoditatea ...curtea goala dar cu carnet pe bani si pile ,,,mai greu de parcat in CURte,,,
Boc isi bate joc12-7-2018, 18:35
Mii de masini parcate neregulamentar.
Ce face piticul?
Nu trimite politia locala sa le ridice, fiindca mii de soferi si familiile lor nu il vor mai vota.
Nici nu construieste parkinguri fiindca e incompetent.
Deci va face sensuri unice.
Bocaiala12-7-2018, 15:01
Huuooo mai oameni buni, astea-s solutii de moment, ca de la anul se vor face pUZ, PUG, PUN, pentru metroul Metropolitano Mitropolitan cu staia centrala la Mitropolie, iar statia Cora va avea acces spre Portul Cora unde se vor imbarca pasagerii pe Feribooturi spre Roterdam, Paris, o stie la Aqua Parc in spate la Selgros, si alte minunii de sta mata in coada. Teleportarile vor devenii ceva banal la Cluj din 2021, ce mai, trai pe vatrai.
Mai oameni buni, voi nu vedeti cum se arunca banii aiurea, la ordinul lui Kiat Diferit? Se sparg strazi bune, proaspat facute, Parcul Feroviarilor, A. Vlaicu, etc, iar unde e jale, gen Th Mihali unde s-a peticit pe ploaie acu o saptamana si deja e plin de cratere e lasat asa. O groaza de starzi reabilitate anii trecuti sunt sparte si refacute, bordurate din nou. Iar acum vrea sa bage niste UNICE printre casele din zona Gheorgheni, unde oamenii isi lasa masinile in strada sa nu le ocupe cineva accesul. Era vorba ca muta Serviciul Inmatriculari- permise, Boc o spunea inaite de campanie, e tot acolo, garajele care se intind pe sute de ha bine merci, majoritatea cu gioarse si vechituri.
Claudiu12-7-2018, 14:13
Oare aceste stradute din Gheorgheni sunt intradevar blocate de trafic intens? Eu stiam ca singurele probleme sunt pe strazile Brancusi, Albini si Titulescu, in special in intersectiile unde nu te poti asigura adecvat pentru ca primaria face locuri de parcare pana in coltul intersectiei. Nu cumva aceasta "idee" este pregatita pentru a da liber la constructia de blocuri in zone de case? Nu ar fi mai util sa se construiasca niste parking-uri mici de 250 de locuri de-a lungul lui Titulescu si unul in zona Brancusi? Pe urma se elibereaza prima banda pe Titulescu, iar pe Brancusi se desfiinteaza parcarile si se mai obtine o banda. O alta problema a zonei este Piata Cipariu, pentru ca strange traficul din 3 artere importante cu trafic intens(Titulescu, Brancusi si Calea Turzii).
Dan13-7-2018, 11:53
Te rog du-te pe străzi cum ar fi Mălinului, Păltiniș, Predeal, Madach, Axente Sever. Să vedem cum poți circula când vin două mașini din sensuri opuse.
și asta e doar una din bucățelele din puzzle. E plin de mașini și pe trotuare, de pietonii nu pot ircula.

E un pic paranoică chestia asta cu pregătirea terenului pentru blocuri. La o adică, dacă se dorea asta, se putea face. Uite de ex ce e pe H Barbusse, o stradă nu cu mult mai lată ca multe din zona gheorgheni,
gigi12-7-2018, 13:59
PROASTA IDEE ...............
Popoov12-7-2018, 13:58
Schimbare pentru ce? Las' ca-i bine si asa! Cui nu-i convine sa nu se uite! Doar suntem in romania. Eu nu vreau o tara ca afara. Vreau asta ce e a mea. Spaga, harneala, smecherie...
poov12-7-2018, 12:47
Bai Boc, esti un prost.

Dute si fa sens unic la Rachitele, tolomac prost ce esti.

Ai nenorocit Clujul cu autorizatiile tale de constructie unde nu trebuie, si acum vii cu povesti cu sensuri unice. Fa bai parkinguri sa nu isi mai tina lumea masinile pe Titulescu sa ocupe doua benzi mai boule!

Cine crezi tu ma ca se duce pe sensurile tale unice?!@ Dupa ce ca e ingust mai vrei sa furi si o banda oamenilor sa faci parcar.

Mai lacusta de Rachitele ce esti: sigur o sa se gaseasca unul mai destept (Ardelean de-al nostru) si o sa parcheze prost si ai blocat tot traficul!

Se intampla zilnic asta in Cluj pe acest tip de strazi cu sens unic si doar o banda libera! La fel, de fiecare data cand se gaseste cate o proasta sa parcheze sa stam toti in coloana 5 minute pana face ea o laterala!

Dute ma si culege ghebe si lasa-ne pe noi in pace!
Votul meu12-7-2018, 17:25
Cum asa, cand clujenii is in limba dupa marele Poc sa renunte el la functie? Cine le mai da Untoalde, zilele Ploii, al cepei si Pastarnacului, aerului si fraierului? O gasca de incompetenti, de la cei din CL pana la stufosul aparat administrativ corupt si putregait, cu neamuri si pile calie peste gramada. Sa faci din rahat bici, asta o vedem de 14 ani, nu tu pasaje, Centura, parkinguri, garaje de tabla cacalau, zeci de mii de vinituri obraznice cu BMW-uri pe trotuare , asta-i Clujul mocanului ales si reales de prostalaii vesnici.
gunoieru12-7-2018, 12:29
Propun sa se dea autorizatii de constructie de blocuri in zone de case si in Ghiorghieni, nu doar in Marasti !!!
Mai mult, sunt PREA MULTE spatii verzi in ghiorghieni si este loc amplu pentru constructiaq de alte blocuri intre blocurile existente. Daca se poate in Marasti, Grigorescu si Manastur, se poate si in ghiorghieni!

Care case in ghiorghieni, alea dintre blocuri?! JOS cu ele si facut BLOCURI!!

VREM BLOCURI!!!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1764 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
818 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
717 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
242 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
236 vizualizări
15-11-2018, 18:50
Discursul halucinant al unui parlamental PSD, împotriva UE: Când Brâncuși făcea statui, ei, pe la curțile regale inventau homosexualitatea VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?