Proiect de lege: 15.000 de lei primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil

 

Un deputat propune un proiect de lege prin care cuplurile să primească 15.000 de lei când se căsătoresc, dar și pentru cei fac un al treilea copil. 

 

Familiile vor încasa ”prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii” de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil, iar familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege.

 

De asemenea, părinţii cu cel puţin trei copii minori ar urma să nu mai plătească impozit pe venitul salarial şi să plătească numai 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit. Mamele cu cel puţin trei copiii ar beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

 

Tinerii de până în 35 de ani ar urma să primească în momentul căsătoriei o ”primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie” de 15.000 de lei, dar returnează banii dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie. Banii vor fi plătiți în primele trei luni după pronunțarea divorţului. De asemenea, tinerii căsătoriţi sunt scutiţi de impozitul pe venituri din salarii.

 

Deputatul ex-UNPR Iacob Puşcaş, iniţiatorul legii, a prevăzut ca sursă de finanțare pentru aceste cheltuieli bugetul Ministerului Muncii. Legea ar urma să funcționeze retroactiv pe ultimii 5 ani, din momentul adoptării.

Comentarii Facebook