Primele declarații ale lui Iohannis după alegerile parlamentare. Când încep consultările cu partidele



Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, marți, la Palatul Cotroceni, în urma alegerilor prezidențiale, desfășurate în 11 decembrie.

Șeful statului a precizat că miercuri va avea deja primele consultări cu partidele, precizând că săptămâna viitoare ar putea convoca noul Parlament.

"Pentru a avea o claritate asupra ceea ce va urma, vreau sa se stie ca maine voi avea prima runda de consultari cu partidele care au intrat in Parlament. In decursul saptamanii viitoare este posibil sa convoca noul Parlament. Agenda consultarilor de maine este fixata", a declarat Klaus Iohannis, potrivit realitatea.net.

După ce i s-a precizat că voci din PSD ameninta cu suspendarea daca nu il va numi pe Liviu Dragnea premier, preşedintele a punctat:

"Aici sunt doua lucruri. Maine am prima runda de consultari si vom vedea ce isi imagineaza si cum doreste fiecare sa isi propuna agenda. Criteriile de integritate le-am anuntat inainte de campanie pentru a nu fi discutii dupa si ele raman in picioare".

Întrebat dacă totuși se se teme de o supendare din funcţie, Iohannis a spus că nu se teme de niciun demers politic legitim şi a mai afirmat că dizolvarea Parlamentului nu este un scenariu care trebuie luat în calcul.

"Poate nu trebuie sa luam in calcul scenarii. Eu cred că până la urmă toată lumea se va calma, va ateriza cu picioarele pe pământ", a mai spus președintele.

Cu toate acestea, șeful statului a evitat să se pronunţe exact pe un eventual refuz de a îl propune pe Liviu Dragnea pentru funcţia de prim-minsitru, spunând: "Deocamdata nu avem nici propunere, nici desemnare, nici refuz".

Comentarii Facebook