Primarul HORIA ȘULEA explică cum vor funcționa benzile reversibile

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a explicat pentru Știri de Cluj cum vor funcționa benzile reversibile, care ar urma să elibereze traficul.

 

Șulea a spus că, dacă dimineața vor fi trei benzi spre Cluj-Napoca și după amiaza trei benzi pe drumul de întoarcere spre Florești, traficul se va elibera cu 30%. ”E o propunere în premieră și sperăm să o implementăm în câteva săptămâni. Este cea mai facilă investiție, care va crește portanța traficului. Sperăm ca printr-o bandă suplimentară traficul să se decongestioneze cu 30%”, a spus Horia Șulea. 

 

Primăria Florești a avut discuții cu reprezentanții DRDP, ai IPJ Cluj  Serviciul Circulație, în frunte cu șeful Biroului, comisar șef Lucian Bob, și cu șeful CTP, Liviu Neag. 

 

S-a decis demararea unui studiu privind introducerea unui sistem de benzi reversibile pe DN1, Avram Iancu. 

 

Concret, este vorba de circulația pe trei benzi, dimineață între orele 6 - 8.30 pe sensul de mers către municipiul Cluj-Napoca și după amiaza între orele 16.00 - 19.00 pe sensul de mers spre Florești, de la sensul giratoriu din centrul comunei, până după unitățile militare.

 

Suntem pregătiți de această variantă, probabil unică în România. Ne dorim să fluidizăm traficul, să venim în întâmpinarea floreștenilor. Am convenit cu cei de la DRDP, administratorul drumului, ca în cel mai scurt timp să ne furnizeze un proiect în acest sens. Primăria Florești va suporta toate costurile legate de acest proiect, adică marcarea drumului și panourile de semnalizare electronică”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

 

Nu am uitat nici de sistemul inteligent de semaforizare, care va dirija circulația și va interzice virajul la stânga de pe DN1. Pentru implementarea acestuia avem însă nevoie de două sensuri giratorii, unul la ieșirea spre Gilău și unul în zona BMW”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook