Primarul din Floresti, Horia Sulea, despre cazul fermei din localitate: Agenția de Mediu nu verifică calitatea aerului

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a făcut unele precizări despre sesizările primite din partea populației, față de ferma de pui din localitate. 

 

Zeci sesizari in perioada aceasta legate de miros. Unele trimise la Primaria Floresti, altele la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca, altele la Prefectura Cluj. Din pacate, aceste instutii nu fac altceva decat sa le redirectioneze catre noi. Si ce sa faca Politia Locala? Decat sa verifice. Iata raspunsul pentru floresteni si pt orice institutie: 

 

În ceea ce priveşte legalitatea funcţionării în prezent a SC BRAVINVEST SRL precum şi în vederea stabilirii gradului de poluare generat de către unitate, vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj

 

Urmare a controlului efectuat de către Serviciul Poliţia Locală Compartiment Protecţia mediului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Floreşti, judeţ Cluj, pentru verificarea respectării prevederilor legale de mediu (ÎN LIMITA COMPETENŢELOR SPECIFICE) s-a constatat faptul că SC BRAVINVEST SRL deţine Autorizaţia Integrată de Mediu Nr. 15 NV-6 din 21.06.2006 revizuită în data de 30.05.2011 pentru desfăşurarea activităţii de creştere intensivă a păsărilor de carne pe amplasamentul din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, fosta Avicola Floreşti Ferma 17 şi Ferma 18, iar SC AMARETO IMPEX SRL – Abatorul de păsări, situat în localitatea Floreşti, str cetăţii nr. 101 (Ferma 17 şi Ferma 18) îşi desfăşoară activitatea în baza Autorizaţiei de Mediu Nr. 94 din 14.04.2011, emisă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca. 

 

Din pacatem cei de la ARPM nu au facut nici un control nu de legalitate, ci de constatare a calitatii aerului. Raportari, monitorizare, control al situatiei conditiilor de Autorizare........Vreo verificare/control?????

 

BUUUN...aici aveti Autorizaţia Integrată de Mediu Nr. 15 NV-6 din 21.06.2006 revizuită în data de 30.05.2011. Primele doua pagini le aveti si in foto. E un document public. Cititi-o cu atentie!”, le transmite primarul locuitorilor.

 

Edilul șef susține că ”un act este anulat / suspendat / verificat doar de catre cel ce il emite. Primaria Floresti face mai departe toate demersurile si intreg dialogul pentru solutia care e in panajul ei, relocarea investitiei private numita Ferma de pui”.

 

Citiți AICI Autorizația de Mediu.

 

Reprezentanții fermei au declarat că mirosul pronunțat din această perioadă se datorează faptului că puii au ajuns la maturizare. În plus, aceștia au spus că situația se va rezolva în circa 2 săptămâni. 

------------------

 

Agenția de Protecție a Mediului Cluj a precizat că autorizația de mediu pentru fermă a fost emisă când nu erau blocuri în zonă, în 2006, și că în 2007, când au fost emise primele autorizații de construcție, autoritățile au fost sesizate că nu este respectată distanța sanitară.

 

De asemenea, pentru a atenua mirosul de dejecții au fosy impuse fermei anumite măsuri:

 

1. interzicerea stocării temporare a patului uzat de creştere pe amplasament, cu excepţia situaţiilor generate de apariţia unei epizootii. (Patul uzat de creştere va fi transportat de pe amplasament imediat după evacuarea din hala de creştere).

 

2. interzicerea evacuării patului uzat de creştere în zilele de repaos săptămînal şi sărbători legale, (operaţiunea se va efectua de preferinţă dimineaţa, cînd locuitorii blocurilor învecinate sunt plecaţi de regulă la serviciu);

Citiți AICI totul despre avizarea fermei din Florești.

Comentarii Facebook