rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Primarul din Baia Mare, gest fără precendent: 40% din posturile de conducere din Primăria Baia Mare, desființate

   

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, i-a anunțat pe directorii din Primărie că au fost schimbați. 

 

Cele mai mari salarii din Primăria Baia Mare sunt de 11.000 de lei pe lună, încasate de directorul juridic, economic și secretarul Primăriei. Primarul încasează 13.000 de lei în mână și pleacă acasă seara, iar directorii la ora 16.00 ”rup ușa”.

 

Pentru că eu sunt singurul care am o responsabilitate în această Primărie, pentru că în rest toți aveți numai beneficii de pe urma cetățeanului care plătește taxe și impozite, pentru că încasați salarii substanțiale, am ajuns la concluzia că trebuie să ajungem într-o fază în care ori eu, ori o parte din voi. Pentru că sunt un om care își asumă resposabilitățile am ajuns la concluzia că 40% din posturile de conducere vor fi desființate. Asta înseamnă o restructurare a Direcției Generale de Administrație Publică, o restructurare a Direcției Generale de Dezvoltare Publică, cu Direcția de Investiții, Direcția de Proiecte, o restructurare a Direcției Poliției Locale, a Serviciului Public de Asistență Socială, Serviciului Public de Spații Verzi și structura arhitectului șef. Nu negociez aceste lucruri, o să primiți modul în care transmit noua organigramă către Agenția Națională a Funcționarilor Publici și modiul în care voi supune în Consiliul Local modificările.

 

Am o listă cu 250 de puncte nerezolvate de către mulți dintre dvs și cei din subordinea dvs, de la chestiuni care țin de infrastructură la salubrizare. Rezvolta mea majoră pornește de la salubrizare și zone verzi. Nu accept, și aici mă adresez Drusalului și celor din Primărie, ca acest oraș să redevină mizerabil. Suntem, la limită și trebuie intervenit. Intervenția e simplă, cei care sunt la Corp Control Mediu îi vor înlocui pe cei care fac constrolul pe salubrizare. Îmi doresc să înțeleg ce rost are un birou de zone verzi care se suprapune cu Serviciul public care se ocupă tot de zone verzi. Unii merg într-o parte și alții în altă parte. 

 

Suntem în situația în care nu suntem în stare să găsim un arhitect sau o firmă care să proieteze un ștrand.

 

Am tolerat dublarea salariilor și mă doare pixul când văd în fiecare lună când văd că salariile s-au dublat, dar eficiența a rămas aceeași. Aceste creșteri sunt scăderi în dezvoltarea orașului și trebuie să ajung în postura să mă milogesc la tot felul de entități politice sau guvernamentale ca să cârpesc acest buget și să nu ajungem în situația să scădem într-un mod unitar salariile sau să dăm afară o parte din oameni. Dar eficența lasă de dorit. 

 

Am spus să luăm mașini electrice în leasig și n-am putut fi în stare. Am spus să facem monitorizare video pentru că cei de la Drusal au spus că am putea monitoriza și să îi taxăm pe cei care fac mizerie, iar cei de la investiții așteaptă de un an să facă acest lucru. 

 

Singura variantă, dacă nu doriți să împingeți această căruță, este să vă dați jos. Căruța asta o conduc eu și acest lucru nu se discută. Oricât ar crede cineva că m-ar sabota pe mine, să priceapă că sabotează orașul. Eu stau și observ și aplic măsuri. 

 

Aici nu veniți ca să aveți ce pune pe masă, aici veniți ca să munciți în folosul cetățeanului. M-am săturat ca atunci cînd plec eu din oraș sau viceprimarii, Primăria devine o zonă de ”dolce far niente” și toți sunt la cafele. Unii o fac și cât suntem aici. 

 

De acum înainte voi veni o dată pe lună la Primărie și vă voi anunța unde sunt pentru a veni să semnez hârtiile. Eu voi fi pe teren”, a spus Cătălin Cherecheș, la ședința operativă la care au participat toți directorii și șefii de servicii din cadrul Administrației Publice Locale a Municipiului Baia Mare.

 

În total, din structura Primăriei Baia Mare dispar 5 funcții de director din 11, dintre cele de șefi de servicii dispar 12 funcții din 22, iar șefii de birouri dispar de tot. În plus șefii de servicii devin șefi de birou, iar directorii devin șefi de servicii. 11-9-2018, 16:05
313 vizualizări
3 comentarii
Ela12-9-2018, 13:35
Ipocrizie maxima , daca ati cunoaste personajul ati sti ca nici 1% din ce spune nu e real. In Primaria Baia Mare TOTI directorii , fara exceptie , sunt oamenii primarului , nimeni din exterior nu are acces. Concursurile sunt castigate pe banda rulanta cu un singur participant si faptul ca sunt atat de multe servicii si directori a fost ideea lui Chereches. Cu oamenii vorbeste urat , ii injura si umileste , nimeni nu misca in front la deciziile lui , cele mai multe ilegale. Cei responsabili si corecti au plecat de mult de langa el...
Gabrian Simona12-9-2018, 12:19
Felicitari. Nu puteti sa-I mbilizati si pe alti primari din tara? De exempu la Cluj cred ca este o situatie similara. Mulmim mult ca ajutati prin exeplul dat locutorii acestui oras si un bine acestei tari.
BRAVO11-9-2018, 17:37
Sa angajeze in locul lor numai oameni competenti. Sper sa-i si gaseasca!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

131 vizualizări
19-10-2018, 14:18
Alianța Vestului s-a născut pentru că este ”imposibil” să circuli pe rutele Cluj-Napoca - Oradea - Arad și Timișoara» Vezi tot
64 vizualizări
18-10-2018, 21:30
Contractul pentru execuția Centurii din Florești a fost reziliat» Vezi tot
48 vizualizări
18-10-2018, 14:49
Cioloș: Îi vom tăia pensia lui Ciorbea!» Vezi tot
41 vizualizări
19-10-2018, 11:20
Peter Ekstein Kovacs: ”Tudorel Toader trebuie dat cu două şuturi în fund afară din Guvern”» Vezi tot
40 vizualizări
19-10-2018, 17:00
Iohannis îi cere demisia lui Tudorel Toader, după raportul dezastruos de la Veneția» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?