Primarul din Baciu către Emil Boc: Noi nu avem blocuri între case! Dvs ați avizat blocuri de 10 etaje

 

Primarul Emil Boc s-a plâns că urbanismul din comuna Baciu a generat probleme în traficul de la intrare din Cluj-Napoca. 

 

Primarul din Baciu, Florin Mureșan, i-a dat o replică după afirmațiile din emisiunea ”City plus”, de la Antena 1 Cluj.

 

Înainte de orice doresc să vă precizez că în comuna Baciu, care deja numără peste 20.000 de locuitori, nu veți găsi blocuri construite printre case, așa cum sunt nenumărate și autorizate de dumneavoastră, în municipiul pe care-l păstoriți de 12 ani. În comuna Baciu se construiește legal, după un Plan Urbanistic bine gândit și în conformitate cu interesele cetățenilor care doresc să locuiască în comuna noastră.

 

În al doilea rând, doresc să înformez opinia publică și să vă reamintesc și dumneavoastră că blocurile de 10 etaje, din Baciu, la care faceți referire, au fost autorizate în 2007, pe baza avizelor și planurilor de urbanism zonal aprobate de colegi de-ai dumneavoastră de partid.

 

În aceeași măsură este important să vă reamintesc că regimul de înălțime al blocurilor din comuna Baciu se stabilește pe baza unei decizii a dvs, ca primar al Clujului. Constat că ați uitat-o și este necesar să vi-o reamintesc. Este vorba de autorizația de construire pe care ați semnat-o și pe baza căreia s-a construit Amera Tower. Acest turn are 10 etaje și Primăria Baciu este nevoită să se alinieze acestui regim de înălțime, neputând încălca legea sau să comită vreun abuz, refuzând un proiect care are toate avizele legale.

 

Când vorbiți de haosul imobiliar din Baciu mă cuprinde o stare de duioșie și de toleranță, în același timp, laolaltă cu pofta nestăvilită de a ieși din primărie ca să merg pe teren pentru a vedea ce năzbâtii urbanistice ați mai aprobat în vecinătatea noastră. Priveliștea din zona clujeană, vecină cu comuna noastră, mi-a fost de nenumărate ori, mai ales în prag de seară sau dimineața, prilej de cugetare și hotărâre fermă: „Așa, NU!”

 

În același timp profit de această ocazie pentru a vă informa că autorizările urbanistice pe care le-ați aprobat pe străzile: Tăietura Turcului, Corneliu Coposu, Tudor Vladimirescu, inclusiv în zona Parcului industrial Tetarom, sunt sursă de nefericită inspirație pentru dezvoltatorii din comuna noastră. Primăria Baciu consumă resurse serioase pentru a stopa elanul urbanismului haotic în comunitatea noastră care, din păcate, vine de la Cluj. Ca și ploaia, domnule primar Boc.

 

Doresc să știți că sunt profund preocupat de problemele pe care le generează traficul asupra calității vieții cetățenilor din zona noastră metropolitană și sper că de acum înainte veți dori și dumneavoastră să avem întâlniri bilaterale constante pentru a găsi soluții pentru cetățenii comunităților noastre. Mai ales în privința soluțiilor de trafic. Eu și toată echipa din Primăria Baciu vom spune prezent, vom fi deschiși la colaborare și la găsirea soluțiilor reciproc avantajoase pentru cetățenii și comunitățile pe care amândoi le reprezentăm”, a precizat Florin Mureșan, primarul comunei Baciu.

Comentarii Facebook