Primarul a luat DECIZIA: Apar benzi dedicate de transport în comun în Cluj-Napoca - VIDEO

 

Emil Boc a declarat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj, moderată de Delia Cărbune, că în Cluj-Napoca vor apărea în această primăvară benzi dedicate pentru transportul în comun.

 

Acum nu mai putem mulțumi pe toată lumea. Prioritate va avea transportul în comun în Cluj-Napoca. Nu mai avem alternativa să spunem că toți au prioritate. Toți avem drepturi, dar unii au prioritate într-un oraș care se sufocă.

 

Sunt în tranzit 60.000 de mașini pe zi, care intră și ies. Mulți sunt din Florești, dar sunt și oameni în tranzit. 

 

Imediat ce vremea ne va permite vom introduce prioritizarea transportului în comun în Cluj-Napoca, prin linii dedicate RATUC -ului. Decizia este luată și o vom lăsa 2 luni să funcționeze. Vom aplica marcaje cu jaloane pentru a vedea cum arată și cum funcționează. De la Calea Mănăștur și până în Mărăști, la biserica Sfântul Petru, vom avea pe ambele sensuri o bandă dedicată transportului în comun. Vom lăsa un timp de 2 luni pentru ca oamenii să calculeze cât timp economisesc, dacă folosesc mijloacele de transport în comun

 

Am avut o discuție serioasă cu managerul de la RATUC. I-am spus că vreau să mă asigur că nu mai există neprevăzutul. Dacă m-am urcat la 7.15 pe Câmpului, la 7.40 trebuie să fiu în Mărăști, la locul de muncă. Nu mai are ce blocaj în trafic să apară. Noi asigurăm fluența semafoarelor și RATUC autobuzele. 

 

Cei care vin acum singuri cu mașina vor vedea că ei stau în trafic, iar autobuzele trec pe lângă ei. După 2 luni, dacă toată lumea e de acord, vom face marcaje definitive”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook