Primaria Cluj-Napoca a reclamat in Germania sutele de spargeri facute de E-ON Gaz! Scrisoarea este insotita de fotografii

 

Primaria Cluj-Napoca a trimis adrese oficiale catre corporatia din care face parte E-ON Gaz si catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei, reclamand faptul ca orasul este "ciuruit" de gropi.

Demersul a fost facut in incercarea de a obtine o schimbare de abordare din partea companiei Eon Gaz in privinta strategiei de intretinere a retelelor de gaze din municipiu, avand in vedere numarul impresionant de spargeri pe care le realizeaza pentru a remedia defecte ale retelei.

Din anul 2010, cand s-au realizat 636 de spargeri pentru remedieri in regim de urgenta, s-a ajuns ca, numai in primele doua luni si jumatate ale anului 2012, numarul de spargeri sa fie de circa 600, cu o medie zinica de 15 interventii, majoritatea pe strazi cu circulatie rutiera intensa.

Aceasta situatie a starnit dezaprobarea si revolta societatii civile, care s-a adresat Consiliului local Cluj-Napoca solicitand luarea unei pozitii oficiale ferme in raport cu furnizorul de gaze naturale din municipiu.

"Situatia creata in municipiul Cluj-Napoca in ultima perioada in care, zilnic, pe fiecare strada apar numeroase sparturi a determinat implicarea, pe langa administratia locala, a societatii civile in gasirea unor solutii imediate. Astfel, in sedinta Consiliului local din data de 20 martie 2011, un grup de jurnalisti au solicitat conducerii E-ON prezentarea punctului de vedere si a planului de actiuni pentru rezolvarea problemelor retelei de distributie gaze naturale din municipiul Cluj-Napoca, solicitare votata in unanimitate de membrii Consiliului local.

Tinand cont de cele prezentate mai sus, va rugam sa aveti in vedere o analiza atenta a situatiei existente in municipiul Cluj-Napoca, atat din punct de vedere a lucrarilor de reparatii retele de distributie gaze naturale, cat mai ales din punctul de vedere a lucrarilor de inlocuire a retelelor cu durata de viata depasita, expirata ori la care s-au detectat avarii repetate si sa ne comunicati ce masuri veti intreprinde", se arata in scrisoarea munipalitatii.

Aceasta a fost trimis conducerii E-On AG, in atentia directorului general Johannes Teyssen, a conducerii E-On Romania, in atentia directorului Frank Hajdinjak, si a conducerii E-On gaz Distributie Targu-Mures, in atentia directorului Virgil Metea.

 

Primaria Cluj-Napoca a realizat un top al strazilor cu cele mai multe spargeri facute de E-ON Gaz in 2011 si 2012.

Anul trecut, in Cluj-Napoca firma germana a efectuat 1.773 de spargeri, iar in 2012, in primele trei luni, a spart stazile de 599 de ori.

 

Top strazi sparte de E-ON Gaz in 2012, in Cluj-Napoca! In 3 luni, un drum a fost "ciuruit" de 33 de ori

Comentarii Facebook