Primăria Cluj-Napoca a evacuat niște oameni săraci din locuință cu tot cu copii - VIDEO

 

După evacuările de pe strada Coastei, de pe timpul primarului Sorin Apostu, acum Emil Boc dă afară alți oameni din locuințe.

 

Mă doare când văd oameni evacuați în stradă, mai ales copii. În cazul de față, dintr-o locuință socială a Primăriei. Ei puteau fi ajutați cu un dosar pentru locuință socială de angajați ai Primăriei, mai ales că sunt eligibili, fiind o familie de 11 persoane, cu 9 copii, 7 minori, dintre care 4 cu dizabilități. În loc de asta, autoritățile au ales evacuarea. Sunt mii de astfel de cazuri de evacuări în România care rareori intră în atenția publicului.

 

Aflând de situație, am luat legătura cu evacuații, vecinii, activiști pentru drepturile omului și am mers în audiență la primarul Emil Boc și la viceprimarul Emese Olah. S-a găsit o soluție temporară, vor sta până la primăvară în locuințe de urgență, cu apă și canalizare, cum nu aveau în vechea locație.

 

Va urma apoi altă evacuare? Să sperăm că nu. Ca evacuările forțate să se diminueze considerabil, trebuie să fim cât mai mulți care punem pe agenda publică locuirea accesibilă în România. Asta înseamnă să căutăm metode să legalizăm locuirea informală, care afectează zeci de mii de familii în România, așa cum depun alături de alți colegi o inițiativă legislativă în Parlament, cu sprijinul expertizei venite dinspre societatea civilă. Dar înseamnă să avem un stoc mai mare de locuințe sociale, ca în țările vestice, pentru cât mai multe categorii de public, criterii mai bune de acces la ele pentru categoriile vulnerabile, procent din dezvoltarea imobiliară privată care revine statului, chirii reglementate și multe alte politici publice care ne fac să trăim mai bine în România.

 

PS: Azi am desenat cu unul dintre copiii evacuați, cu handicap. Dacă am fi mai mulți oameni oameni cu putere în societate care am face asta, de la politicieni, la antreprenori, funcționari și polițiști, vă garantez că nu s-ar mai recurge (așa des) la evacuări”, a explicat deputatul independent, Adrian Dohotaru.

 

Primăria Cluj-Napoca nu a anunțat nimic despre această evacuare, dar se întrece în a arăta lucrurile ”frumoase” pe care le face administrația și primarul Emil Boc. 



Comentarii Facebook