Preotul Dinu Criste candidează la Primăria Florești. Are două proiecte principale

 

Preotul și jurnalistul Dinu Criste, cunoscut și ca om de afaceri, candidează la funcția de primar al comunei Florești. El a explicat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE ce proiecte are.

 

Dinu Criste a explicat are două proiecte principale, spunând că îi este jenă să mai meargă în fața oamenilor cu o listă interminabilă de planuri. ”Asta fac toți politicienii. Promit multe lucruri și nu le mai fac sau le pornesc pe final de mandat. Nu vreau să fac și eu același lucru. Eu vreau să anunț două proiecte principale și să le realizez. Unul este construirea centurilor, cea de Sud și cea pe malul Șomeșului, iar al doilea proiect este realizarea unui Plan Urbanistic General nou, prin care să se reglementeze modul în care se va construi în Florești”, a spus Dinu Criste.

 

Acesta a spus că centura de Sud putea fi realizată încă de acum câțiva ani, mai ales că întrega construcție nu durează mai mult de 6 luni. ”Putea fi realizată din bugetul comunei, chiar dacă totul se făcea treptat. Acest drum este esențial pentru a decongestiona traficul din Florești”, a mai spus candidatul independent, ce ar putea fi susținut de PSD Cluj.

 

Dinu Criste a spus că și PUG -ul trebuie modificat, astfel încât construcțiile să fie realizate ”cu cap” și Floreștiul să fie sistematizat. ”Nu avem nevoie de blocuri la grămadă, ci de construcții realizate civilizat. Vreau să cresc calitatea vieții din Florești, nu să ne trezim peste câțiva ani că prețul apartamentelor și al caselor va scădea. Oricâte drumuri ar fi, dacă apar blocuri pe bandă rulantă tot traficul se va sufoca în Mănăștur. Ar trebui dezvoltată o zonă industrială și de afaceri în Florești, astfel încât oamenii din comună să lucreze aici”, a mai adăugat Criste.

 

Proiectul centurii de Sud a fost anunțat de actualul primar Horia Șulea în campania trecută, iar acum este aproape de pornirea lucrărilor, fiind realizate licitațiile. Proiectul centurii pe malul Someșului, de la nodul de Autostradă și până la sensul giratoriu de la Cora, este un proiect mai vechi, dar care are nevoie de susținere guvernamentală fiind prea costisitor pentru bugetul comunei Florești și al municipiului Cluj-Napoca.

 

Dinu Criste a spus că o soluție pentru investițiile în drumuri ar fi fondurile europene.

 

El a adăugat și că i-a cerut acordul pentru a candida Mitropolitului Clujului, ÎPS Daniel, care i-a transmis că dacă va merge ca independent are binecuvântarea sa. 

 

Candidatul independent a lucrat în trecut ca jurnalist la TVR Cluj si AGRO TV, iar acum este preot pe Valea Garbaului, dar este și un om de afaceri. El a construit în trecut trei blocuri în Florești și deține terenuri în comuna de lângă Cluj-Napoca, unde și locuiește. 

 

El candidează ca independent la Primaria Florești, dar PSD Cluj a anunțat că îl sprijină dacă sondajele arată că are o priză mai mare la public decât candidații social-democrați.

Comentarii Facebook