Premierul Ungariei face noi declarații controversate: Maghiarii nu au ce sărbători de 1 Decembrie


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut o nouă declarație controversată, joi, la Satu Mare.

Acesta a spus că Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta a procedat corect pentru că nu le-a mai permis oficialilor unguri să participe la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, el precizând că pe 1 Decembrie maghiarii nu au ce celebra, iar această atitudine este onestă și față de români.

"Eu sunt tradiționalist și cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îți asumi conflictul sincer decât să ai două fețe. În 1 Decembrie, maghiarii n-au ce celebra, așadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă și către români, pentru că măcar nu îi mințim. Eu consider că diplomația maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră și onestă", a declarat Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit, joi, la Satu Mare, cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, și cu liderii județeni ai Uniunii.

Ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, le-a cerut diplomaților din toate misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivitățile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie.

Comentarii Facebook