Premierul Ungariei aduce acuze grave: România duce o ”campanie” împotriva liderilor etnici, sub pretextul luptei anticorupție



Premierul ungariei, Viktor Orban, a declarat că România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie",îndemnându-i pe etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

Într-un discurs susţinut ocazia unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI, conform Mediafax.

De asemenea, liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

"La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban.

Comentarii Facebook