rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Premierul Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia unei părţi a României

   

Mihai Tudose a transmis că refuză orice dialog legat de autonomia unei părţi a ţării, după ce liderii partidelor maghiare au semnat o declarație comună prin care cer autonomie teritorială. 

 

În calitate de român şi de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părţi a României. Este o încălcare a Constituţiei acestei ţări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea şi indivizibilitatea statului român. Discuţiile despre autonomia ţinutului Secuiesc sunt în afara legii şi nu merită luate în seamă, reprezentând doar o încercare de destabilizare a unităţii României în anul Centenarului”, a postat pe Facebook premierul Mihai Tudose.

 

Premierul Mihai Tudose declara miercuri seara că nu este de acord cu autonomia regională sau teritorială, autonomia locală şi cea culturală.

 

Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

 

Liderii UDMR l-au acuzat pe premierul Mihai Tudose a jignit profund comunitatea maghiară din Secuime.

 

Declaraţiile premierului Mihai Tudose sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziţia sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund şi a ameninţat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declaraţie politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeaşi părere. Premierul ori nu este informat ori nu a înţeles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu românii pe tema autonomiei. Îi cerem premierului să-şi retragă imediat declaraţia şi să îşi ceară scuze public!”, a precizat Balint, potrivit unui comunicat al UDMR.

11-1-2018, 21:55
752 vizualizări
4 comentarii
#rezist14-1-2018, 0:20
Huo PSD!
adi12-1-2018, 11:26
Felicitari pentru atitudine si toate lucrurile bune pe care le faceti!
ro11-1-2018, 23:01
Are coloana vertebrala..bravooooooooooo,va trebue Ardeal?visati harpoanelor.
Marco12-1-2018, 0:02
Stai linistit. Pt pretul corect slugoii isi vand si mamele

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

2233 vizualizări
18-1-2018, 20:37
Clujeanul Eckstein-Kovacs Peter, membru UDMR, organizează deplasarea maghiarilor la București, în 20 ianuarie» Vezi tot
1840 vizualizări
17-1-2018, 11:08
Boc reconfirmă că alocă bani din buget pentru METROU! Pe ce cheltuie bugetul în 2018» Vezi tot
1689 vizualizări
18-1-2018, 15:24
PSD -iștii clujeni îl acuză pe Emil Boc că nu a atras fonduri europene» Vezi tot
1394 vizualizări
17-1-2018, 12:28
CNAIR a amânat recepția lucrărilor pe lotul de autostradă Turda - Sebeș. Ce nereguli s-au constatat» Vezi tot
1233 vizualizări
17-1-2018, 17:58
Viorica Dăncilă, desemnată PREMIER al României de Klaus Iohannis» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?