Prefectul Gheorghe Vușcan îl amenință pe Emil Boc cu noi amenzi. Primarul Boc: ”Atâta ştie, atâta poate!”

 

Prefectul Gheorghe Vușcan îl amenință pe Emil Boc cu noi amenzi și chiar cu justiția în cazul retrocedărilor de teren din livada Palocsay. 

 

Vușcan le ia apărarea celor 400 de proprietari care trebuie puși în posesie. ”La presiunea cetăţenilor înscrişi în audienţe sau a petiţiilor înregistrate, legate de livada Palocsay, Comisia Judeţeană de Fond Funciar Cluj a fost nevoită să ia decizia de amendare a primarului Emil Boc cu 20.000 de lei. Am avut întâlniri repetate cu Emil Boc şi i-am atras atenţia să respecte legea şi să îi pună în posesie pe cei peste 400 de proprietari, în condiţiile în care, din 2003, a fost transferat terenul de la ADS la Comisia Locală de Fond Funciar Cluj-Napoca. Faptul că nu sunt documente legale, aşa cum invoca Emil Boc, e o mare minciună. Ori îl mint membrii comisiei pe Boc, or el ne minte cu neruşinare. Dacă primarul nu se conformează, îi mai dăm o amendă. O să îi dăm amenzi până se respectă legea”, a declarat Gheorghe Vuşcan.

 

Prefectul a mers mai departe și a spus că va apela și la plângeri penale, dacă Emil Boc nu va aplica sentințe definitive şi irevocabile ale instanţei. ”Am pregătit o adresă pentru Primăria Cluj-Napoca să ne răspundă în scris, cu nume, cine sunt cele peste 400 de persoane care nu au dreptul să intre în posesie. Îi convocăm pe toţi, şi pe Emil Boc să le răspundă. Este vorba despre o suprafaţă totală de 422 de hectare, din care 100 de hectare au fost puse în posesie. În cealaltă zonă de ce nu se pun oamenii în posesie?”, a continuat Vușcan.

 

Primarul a fost și el tranșant și i-a transmis prefectului că el nu este subordonatul Prefecturii Cluj. ”Îi reamintesc prefectului că, potrivit Constituţiei, nu există relaţie de subordonare între prefect şi primar. Prefectul este un personaj numit, primarul este o persoană aleasă şi, în consecinţă, îi solicit public să înceteze presiunile pe diverse teme de retrocedări şi să aplice legea, acolo unde se poate impune o retrocedare”, a spus Emil Boc.

 

El a mai afirmat că documentațiile depuse de cei care revendică terenul sunt incomplete ;i nu pot fi aprobate de Comisia Locală de Fond Funciar Cluj-Napoca.

 

Acest proces de retrocedare durează din 2003 tocmai pentru că documentaţia este incompletă. Acolo unde s-a putut s-a retrocedat şi se va retroceda în continuare pe măsură ce documentaţiile se completează. Doar unde există acte legale punerea în posesie se va face imediat”, a precizat Emil Boc.

 

Primarul nu se teme de amenzile și denunțurile penale ale prefectului, spunând că: ”Atâta ştie, atâta poate”.

Comentarii Facebook