Prefectul acuză dur Primăria Cluj-Napoca și face plângeri în cazul Liceului Mihai Eminescu

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, acuză Primăria Cluj-Napoca de modul în care sunt gestionate lucrările la Liceul Mihai Eminescu și școala Ion Agârbiceanu.

 

Prefectul a fost chemat, joi, 3 decembrie, la Liceul Mihai Eminescu, de conducerea școlii și de profesori, și a găsit acolo un haos.

 

Am ajuns la o concluzie nu tocmai fericită. Acum două luni am mai avut o întâlnire la Eminescu și am văzut situația dezastruoasă. Primăria și constructorul s-au angajat că vor grăbi procesul. Si acum am găsit aceeași situație. Nu era nimeni pe șantier, în condițiile în care elevii învață la Anghel Saligny, în 2 schimburi, și te-ai fi așteptat ca muncitorii să grăbească lucrările.

 

Profesorii sunt nemulțumiți de evoluția lucrărilor. S-a decopertat clădirea și a intrat apa până în subsol. Curtea școlii arată ca după bombardament. Am cerut să se respecte clauzele contractuale și să se grăbească lucrările și la Eminescu și la Agârbiceanu, unde lucrează aceeași firmă, dar care nu face nimic.

 

Conform contractului ar trebui să aibă zilnic pe șantier 105 muncitori, dar nu e nimeni. Ne-am propus să sesizăm și autoritatea de management a Agenției Regionale de Nord Vest, dar și Ministerul Fondurilor Europene. Este un contract de 12 milioane de euro, bani care trebuie să fie cheltuiți până în 30 decembrie 2015, iar apoi lucrările vor fi suportate din fondurile Primăriei Cluj-Napoca”, a explicat prefectul Gheorghe Vușcan.

 

Este inadmisibil să ne batem joc de 2000 de elevi. Vina este a Primăriei și a constructorului. Până acum s-a făcut 10 - 15% din tot proiectul, iar apoi vom plăti noi toți”, a mai spus Vușcan.

 

Constructorul este acuzat că i-a tratat cu aroganță pe cei aflați joi în control. ”Ne-a tratat cu aroganță și a spus că și-a prelungit termenul de finalizare din mai 2016 până în iulie”, a mai spus Gheorghe Vușcan.

 

Cel care răspunde de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca este Ovidiu Câmpean, managerul de proiect finanțat cu fonduri europene.

 

Lucrările sunt efectuate în procent de cinci la sută. I-am somat să mărească ritmul. Săptămâna trecută i-am somat. Este vorba despre un proiect de 12.1 milioane lei, finanțat în proporție de 98 la sută, prin fonduri europene. Anul ăsta trebuie să cheltuim cât mai mult”, a spus directorul Ovidiu Câmpean, în 9 septembrie.

 

SC Dava SRL, care lucrează la liceu, este patronată de un controversatul afacerist, Claudiu Cupcea, care a detinut și firma Construdava SRL, acum în insolventă. Ultima societate a mai câștigat lucrări cu Primăria Cluj-Napoca și a fost cumpărată de omul de afaceri Ioan Bene, pentru a stinge unele datorii pe care Cupcea le avea la el. 

 

Construdava SRL lucra și la noua clădire a Inspectoratului Școlar Cluj, dar proiectul este oprit.

 

Comentarii Facebook